Ароматерапия, масаж и спа... за бюста

Отделете му време, за да е красив
Ароматерапия, масаж и спа... за бюста

Добрата форма на бюста зависи от специални грижи, които трябва да се полагат за него, макар и често тези грижи да се пренебрегват. Хидратирането и масажите са важна част, чрез която еластичността на кожата на гърдите се запазва с времето. Това е и добър начин за профилактика и откриване навреме на опасни бучки. А най-хубавото е, че цялата тази част може да се превърне в разпускаща спа терапия.

Прекрасни грижи за кожата на бюста можете да постигнете с помощта на следните етерични масла: нероли, розово масло, масло от сандалово дърво, лавандулово масло. Има различни варианти за използването им, които може да видите няколко реда по-надолу.

Ще ви дам няколко примерни ефективни процедури, с помощта на които се подобрява еластичността на кожата и се запазва формата на гръдта. И нека спа-арома терапията започне! 

Ароматна вана – във ваната капнете 8-10 капки масло от сандалово дърво и 2-4 капки розово масло. Наслаждавайте се на приятния аромат, който завладява въздуха, и се потопете в блажената си вана. Отпуснете се поне за 30 минути. Може и да не се изплаквате под душа, за да се усвоят маслата в кожата. Най-добре е даже външната обвивка да изсъхне по естествен начин без да се изтрива с хавлия (мечта за летните месеци – да се разхожда човек гол) :D.

Ароматен душ – 3 капки розово масло и 6 капки масло от нероли се добавят към малко количество обикновен душ гел, като за едно измиване. Нанесете тази смес върху гъба за баня, която не трябва да е прекалено твърда. Тук идва масажът на бюста. Препоръчително е след душ гърдите да се изплакват със студена вода, за да се стегне кожата. На който не му понася, може и да е хладка (все пак към студена).

Ароматни масажи след вана и душ – ще ви помогнат да хидратирате кожата на бюста си, както и да подобрите кръвообращението. Така се възпрепятства стареенето. На 10-15 мл растително масло капнете 5-6 капки масло от сандалово дърво и 5-6 капки от лавандулово масло и разбъркайте. Получената смес втривайте с кръгови движения по и обратно на часовниковата стрелка.

За още здравословни, ароматни и приятни трикчета харесайте страницата ни във фейсбук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май