Happy feet*

Стоплете краката си и ги направете щастливи
Happy feet*

Народните поверия твърдят, че, ако крайниците ви са студени, значи ще имате нещастието да случите на лоша свекърва ;) Някои лекари ще ви кажат, че може би това е симптом на заболяване (нарушено кръвообращение, в най-добрия случай). Що се отнася до нас...

Бихме ви препоръчали да се опитате да стоплите крачетата и ръчичките си, защото това, най-малкото, може да  ви предпази от настинка и грип – доста разпространени явления през есенните дни.

Не, няма да ви караме да обувате плетените от баба чорапи. Поне не веднага. Преди това, ще ви помолим да си забъркате една много сгряваща ходилата и дланите маска. Тя, освен всичко друго, е луксозно спа изживяване, което може да изпълнявате дори в домашни условия.

Така че сваляйте веднага чорапите с ледени висулки по тях и си пригответе този вълшебен еликсир. За него ще са ви нужни следните продукти:

около 100-120 грама овесени ядки

½ чаена лъжица канела

4 супени лъжици топла вода

1 чаена лъжица зехтин

1 супена лъжица мед (по възможност, течен)

1 супена лъжица свеж джинджифил, предварително настърган

4 капки портокалово или друго етерично масло 

Начин на приготвяне:

inm.comС помощта на блендер докарайте овесените ядки до състояние на фина прахообразна текстура. Прехвърлете последната в купа и добавете останалите продукти. Бъркайте до получаване на гъста, кремообразна смес.

Междувременно си пригответе две хавлиени кърпи са ръце (или за баня), които потопете в топла, но не вряща, вода. Изстискайте ги и ги оставете настрана, защото ще ви трябват съвсем скоро.

Сега вземете маската и я нанесете на всяко ходило. Това ще стане, разбира се, ако сте в седнало положение и най-добре – над празен леген. Хубаво покрийте краката с микса, чак... до глезените. После увийте кърпите около долните си крайници – това ще позволи на сместа да попие добре в кожата ви. Останете така за около 15 минути. После махнете кърпите и изплакнете с топла вода. Подсушете и тичайте при баба да ви даде готовите, току-що оплетени чорапи. 

Същата процедура може да повторите и с ръцете си ;)

Разбира се, има много други начини за затопляне както на крайниците, така и на цялото тяло. Единият от тях е спортът, нали не сте забравили? За другия ще си говорим в рубриката ни "Секс" ;)

* Happy feet – "щастливи крака", в буквален превод от английски език. По едноименната анимация за пингвинчето-пътешественик. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април