Bota Bota. Или корабът за релакс

Канадски спа център предлага неповторимо изживяване на ретро ферибот
Bota Bota. Или корабът за релакс

Смеем да твърдим, че женската част от екипа ни определено не е капризна – не сме от онези, които непременно изискват лукс и екстри във всяко отношение. Обаче, да сме наясно, това не означава, че не обичаме да се глезим.

И никак не е чудно, че когато видяхме плаващия спа център Bota Bota, изпаднахме в лека безтегловност от удоволствие.

Въпросният възстановителен оазис се помещава в 57-годишен реконструиран ферибот, закотвен на старото пристанище в Монреал, Канада. Плавателният съд, който е на 5 нива, предлага изключителни възможности за релакс, придружени от постоянно променящ се изглед към заобикалящата го градска среда и реката.

Реконструкцията и дизайнът на кораба отнели на експертите от студио Sid Lee Architecture повече от 2 години. Екипът от архитекти, корабни инженери, интериорни и индустриални дизайнери бил изправен пред сериозни ограничения – пространството трябвало да се усвои внимателно, материалите трябвало да бъдат леки и в същото време устойчиви на различни атмосферни влияния, а интериорът да бъде хем луксозен, хем изчистен.

Е, може би работата не е била лека, но пък резултатът е наистина внушителен. Естествената светлина е използвана до максимум, а атмосферата е подчертано успокояваща. За това допринася и изборът на необичайните за отпускане тъмни цветове в интериора – черно и наситено сиво, но контрастът е толкова интелигентен, че мигновено предразполага към медитиращо пътешествие с кораб.

Така, в края на миналата годината, плавателният съд заживя своя трети живот, след като първо е свързвал 2 градчета по реката в средата на миналия век, а след това е бил превърнат в първия плаващ арт център в света.

Фериботът вече не може да плува реално, тъй като двигателите му са били отстранени с цел повече вътрешно пространство. Пристанищните съоръжения, с които е захванат обаче, позволяват придвижването му в различни посоки и постоянна промяна в изгледа за клиентите.

Голяма част от прозорците на ниските нива са с типична кръгла форма и могат да се отварят, което позволява да се усети онзи специфичен аромат на водата и града наоколо.

Отоплението се извършва чрез подземна геотермална система, която черпи енергия директно от почвата. Това е напълно възобновим източник на топлина и прави спа удоволствието доста екологично.

Спа центърът разполага с класическа сауна, парна баня, помещения за масажи и различни терапии за тяло и лице, открит басейн, който е горещ през зимата, няколко джакузита и мини-плаж на едно от нивата. Разбира се, приятният бар, който предлага и освежаващи вкусотии, и салонът за красота са още един бонус към престоя на Bota Bota.

Ние, въпреки че не си падаме по дългата канадска зима, сериозно поставяме Монреал в списъка с желани бъдещи дестинации. Още няколко от аргументите ни по въпроса можете да откриете в галерията горе.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май