Упражненията, които увеличават вашата плодовитост

Движението ще ви е от полза!
Упражненията, които увеличават вашата плодовитост

Жените, които се опитват да забременят трябва да опитат да практикуват ежедневно йога за подобряване на фертилността, съобщава Daily Mail.

Според най-новото проучване проведено от учените именно разстягащите и дихателните упражнения стимулират плодородието.

Клиниките по фертилност може би трябва да предоставят на своите пациенти и йога система за подобряване на плодовитостта съветват учените. Изследователите са на мнение, че именно йога практиката може да увеличи шансовете за забременяване. Причината според тях се крие, че позите и правилното дишане намаляват стреса и тревожността.

1590817Thinkstock/Guliver

А, както знаем тревожността може да се отрази неблагоприятно на фертилността, особено за тези дами, които са подложени на ин витро процедури.

Според изследователите една от три жени, които са в ин витро процедура страдат от тежка тревожност и депресия. Стресът може да спре овулацията и дори да намали шансовете на ембриона да се прикрепи към матката, допълват още Daily Mail.

Според британският вестник изследователите достигнали до извода, че 45 минути йога в седмицата може да намали нивата на тревожност при жени, които се опитват да заченат естествено или са подложени на ин витро процедури като увеличат шансовете си с цели 20%.

Също така е добре да практикувате всекидневно и медитация, благодарение на която ще можете да се радвате на пълноценен сън, който е изключително важен за поддържането на хормоналния баланс в организма.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април