Сметката, моля

Женската гледна точка
Сметката, моля

От времената, когато мъжете са били подчертано силният пол, за съжаление ни делят години. Светът е започнал да се върти доста бързо, а с това се променят и разбиранията за ролята на мъжа и жената под небето и кой какво трябва и не трябва да прави.

Няма правило за това кой трябва да плати сметката, когато двама душа са на среща. Този момент е в сферата на доброто желание от страна на един от двамата (тук намекваме за мъжа, ако не е ясно). Днес по-традиционно е двамата да си разделят сметката или всеки да плати това, което е консумирал.

Кои са причините този жест да губи стойността си? Дамската гледна точка:

Плащането на сметка от мъжа е равно на обида - Първо, днес жените са много по-еманципирани и самостоятелни. Някои типични в миналото практики като плащане на сметка от страна на мъжа, биха обидили дами, които се възприемат като силни и независими. Това им говори, че мъжът, с който са на среща, ги възприема като по-слабия пол, а това в днешно време си е далеко от истината. 

Важен е жестът - Друга част от женската половина смята, че и "жестът е важен", с други думи достатъчно е мъжът да предложи да плати цялата сметка, а жената да благодари и да откаже. Накрая отново се стига до подялба на този разход.

Мъжът трябва да плати - Все още има привърженички на тезата, че кавалерите са длъжни да почерпят, особено ако говорим за първа среща. Ако не срещнат очакваното отношение, дамите се засягат и си съставят не особено приятно мнение за този мъж.

Повечето жени са мнение, че в дълга връзка няма начин само единият партньор да плаща всичко, затова рано или късно този разход се поделя.

Ще ни е интересно да чуем и вашето мнение на https://www.facebook.com/FitWell.bg .

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май