Сексът: планирана и съвместна тренировка за двама

За да не я пропускате
Сексът: планирана и съвместна тренировка за двама

Правите ли достатъчно секс? Не, не бързайте да ни отговаряте и да ни обвинявате в излишна дребнавост. Прави сте, няма такова нещо като препоръчителна доза интимни преживявания. Истината е, че дори да се отдавате на креватни приключения всяка нощ, пак може да се чувствате незадоволени.

"По-важният въпрос е: колко често имате желание за тях", коментира американският здравен специалист Катрин Бирндорф. "И по-наложителното: колко често секс амбициите ви съвпадат с тези на партньора и обратно", допълва тя.

В крайна сметка стигате до простата логика, че сексът е договорено (най-често от двама души) изживяване. Може да го започнете сами, но трудно ще го завършите без помощта на партньора.

За съжаление обаче, всеки от вас разполага със собствен ритъм и график на желанията, така че съществува огромна вероятност да пропускате тенденциозно секс сесии.

Само че последните са полезни за вашето здраве, не го забравяйте. Нещо повече: не е важно количеството, а регулярността и честота. Затова...

Стига с тази романтика!

Хубаво е да я има, но не е задължителна. Вместо това, ви съветваме да откриете ден или дни от седмицата, в които смело да се отдадете на ласки в леглото.

Звучи като принуда и понякога е точно това. Защото ако разчитате всеки път на романтиката, може да останете доста разочаровани.

Стресът, проблемите, съсредоточаването в иначе доста досадни неща и хора са способни да изпият цялото ви въображение и желание за нежност.

Сещате се, например, за онзи забавен момент в повечето американски комедии, в който забързаният мачо влиза в банята да си измие енергично зъбите (надъхан за секс вечер), а когато се връща в стаята, вижда в голямото си легло само една... спяща и размазана красавица.

Ако чакате подходящия момент, когато ще сте отпочинали, романтично настроени, пълни с енергия, вероятно няма да го дочакате във възбудено състояние.

Всъщност правилният момент никога не идва сам, той се създава. И това важи с особена сила за интимния живот.

Нещо повече: с времето ще ви бъде все по-трудно да поддържате тази честота, както и романтиката, естествено. Твърде е възможно "всеки понеделник" да стане "онзи понеделник". А за да не се случва това, трябва да заложите отново на благородната принуда и на изобретателността си.

Научете се да поддържате интереса на партньора със забавни игри и предложения. Това е разковничето и на съвместното съжителство.

Проверили сме: връзката трябва да интригува, да развлича, да изненадва. Важно е да намирате всеки път в гардероба от емоции нещо ново и различно. А при спешни случаи, все още може да преминете на...

План Б

В случай, че твърде много се отдалечите от предварителната концепция, вместо на количеството, заложете на качество. Знаете как: наричаме ги супер сесии в секса и ви пожелаваме повече от тях.

Но не на последно място, не си спестявайте разговори за честотата, количеството и качеството на креватните си изпълнения. Обсъждайте всичко с партньора и се грижете за удоволствието му – така, както той се грижи за вашето. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май