Сексът не върви! А здравето?

Здравословни проблеми могат да пречат на удоволствието ви
Сексът не върви! А здравето?

Сексът е чудесен, докато е... чудесен. В един момент обаче нещо може да се случи и бързо и безславно да напуснете страната на чудесата.

Не винете себе си, половинката или лошия късмет за проблемите в спалнята. Първо обърнете специално внимание на тялото си и на всичко онова, което се опитва да ви каже то.

Защото е много вероятно неуспехите, които ви мъчат в интимния живот, да са ясни симптоми зa здравни проблеми.

Да видим тези три широко популярни сценария:

Нямате никакво желание за секс

Редица събития имат потенциал да понижат либидото ви: стресът на работното място, болезненото излизане от хватката на влюбването, липсата на сън, както и много други.

Ние обаче бихме могли да предположим, че вероятно нивата на хормоните, отговорни за сексуалното ви желание, рязко са се понижили през последно време.

Тестостеронът, например, е важен за обмяната на веществата при мъжете. Ако нивата му са твърде ниски, мъжът е изправен пред по-голям риск от диабет, сърдечносъдови заболявания и дори остеопороза и преждевременна смърт, смятат специалисти.

Какво можете да направите? Най-напред с кръвен тест проверете състоянието на въпросния хормон. Направете изследването по възможност преди 10 часа сутринта, когато нивата му в организма са най-високи.

Ако са горе-долу в рамките на допустимото, може само леко да подкрепите либидото си, като го нахраните с любимата му храна. Тук ви предлагаме примерно меню.

В случай обаче, че положението е сериозно, ще трябва да потърсите помощта на специалист, който да ви насочи към подходящо лечение.

Сексът не ви интересува вече

Как така? На колко години сте?

Нека ви отворим широко очите. Загубата на интерес към креватните забавления е сигурен белег за клинична депресия, смятат специалисти.

Последната се характеризира с честа промяна в настроенията, продължаваща повече от две седмици.

От клинична депресия (най-широко разпространената форма на депресията) страдат повече жени, отколкото мъже.

В най-общия случай на пациентите се предписва лечение с антидепресанти, както и сеанси с психолог.

Тук пък може да прочетете за нашата акция срещу депресията.

О, не! Еректилна дисфункция

Да кажем, че сте относително здрав мъж, на средна възраст и леко пълничък. Да кажем още, че проблемите с ерекцията са започнали току-що. Ако е така – бройте се за щастливец.

За съжаление, ЕД (мъжката импотентност), не е просто акроним за "много лош секс". В повечето случаи това състояние е резултат от сърдечносъдови проблеми и редица други здравословни оплаквания. Статистиката говори, че при две трети от мъжете, покосени от инфаркт, се наблюдава ЕД, а почти всеки втори мъж с диабет, страда от въпросното нарушение на сексуалната функция.

Така че вместо да страдате, направете нещо, за да си помогнете сами.

Проверете нивата на холестерола си. Започнете интересен спорт, пратете в отпуск биреното коремче. Откажете цигарите - смята се, че тютюнопушенето е един от основните фактори за ЕД. С две думи: тръгнете по здравословния път и няма да сгрешите.

В крайна сметка, ако обръщате повече внимание на корелацията между секса и здравето, ще сте по-здрави наистина и значително по-щастливи.

Успех!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май