Романтичен трансформърс: от ревност към доверие

Труден, но необходим
Романтичен трансформърс: от ревност към доверие

Романтика. Удоволствие. Интимност. Да, обичаме да пишем за хубави неща, признаваме си.

Проблемът е, че, уви, връзката не е само вълшебство и цветя. Напротив. Съпроводена е с немалко негативни емоции и неприятни усещания, а една от тях безспорно е ревността.

Ако питате мен, няма по-деструктивно чувство от нея – бих я забранила с национален закон, ако можех. Защото е наистина опасна. Хищник е. Способна е за нула време да разруши нормалните отношения между двама души. Да смачка любовта им, да я превърне в парцал. Иначе казано, често оставя след себе си само горчивина и тонове разочарование.

Добрата новина е, че срещу въпросната болест, както, струва ми се, имам пълното право да я наричам, има лек. Казва се "доверие" и е препоръчително да се приема ежедневно под формата на добавка към съвместното съжителство – колкото повече, толкова по-добре. Защото заздравява нежността, връща романтиката и възражда интимността и емоцията.
Разбира се, доверието първо трябва да се спечели и това като че ли е най-трудната задача. Не само. Важно е то да се поддържа с постоянство, а не да се "къса" в резултат на глупави и необмислени постъпки. Защото е крехко – към него човек трябва да се отнася с внимание и отговорност.
Каква е равносметката ли? Че от ревността боли, а доверието е ценност. При такова сравнение, може би ще ви е по-лесно да се откажете от първото и да пожелаете да имате второто. За целта, просто трябва да положите малко усилие, но, повярвайте, ще бъдете възнаградени многократно.
И като сме тръгнали нека ви попитаме, вие ревнувате ли? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май