Психолог: Няма "секс за здраве"!

Психолог: Няма "секс за здраве"!

В обществото има мнение, че при дълго въздържание от секс в тялото настъпва застой на кръвта. Дали това е вярно? Известната психоложка Каролина Путинцева развенча някои от най-широко разпространените митове за въздържането от секс и до колко здравословно или вредно може да бъде то. 

 

Според психолога няма такова нещо като "секс за здраве". Тя е сигурна, че тази фраза се произнася от тези, които заменят истинските си нужди от интимност с желанието да бъдат с партньор поне за известно време.

"Ако сексуалната възбуда е натрупана, но няма отделяне нито по време на секс, нито по време на самозадоволяване, тялото може да го получи само. Например, оргазъм може да се случи насън", каза Путинцева.

Няма ясни граници и норми колко често човек трябва да прави полов живот. Много фактори влияят върху това: здравословното състояние, нивото на либидото, религиозните убеждения, обясни тя.

В мрежата се разпространяват слухове, че при дълъг отказ от секс в областта на таза се получава застой на кръвта. Това е само един от митовете, каза Путинцева.

Според нея, дори ако човек е възбуден и кръвта нахлува в гениталиите, това не означава, че тук и сега е необходимо да се получи сексуално освобождаване. Веднага щом степента на възбуда намалее, тялото ще продължи да работи в обичайния си ритъм.

По-добре е напълно да се откажете от секса, отколкото да се занимавате с него при липса на желание, например да угодите на партньора, обърна внимание психологът-сексолог. Такава близост няма да донесе радост, но може да влоши психологическото състояние.

Източник: jenata.blitz.bg

ключови думи:
секс за здраве

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май