Противозачатъчни методи за мъже

Решението на всичките ни проблеми?
Противозачатъчни методи за мъже

Онзи ден ви разказахме какво се случва в женския организъм при прием на противозачатъчни - сложен процес, в който участват множество хормони, а резултатът е просто лъжа и измама. "Хапчето” кара репродуктивната система да си мисли, че всичко е протекло, както природата е отредила, което реално не е така.

Противозачатъчните са само една от множеството възможности за предпазване от забременяване, но е единствената, която зависи изцяло от това колко отговорна и организирана е жената. Което не е съвсем честно. Все пак евентуалният "проблем” не засяга само нежната половина, макар и често силният пол да се проявява като чифтокопитно животно с една мозъчна клетка, която му казва, че решението е бягство. Но това е друга тема - за разговор на кафе между приятелки, а не за уебсайт като този.

Оказва се, че за любимите ни чифтокопитни (тук вече е с мила нотка) би могло да има и друг изход. Противозачатъчни за мъже. Реално все още не се употребяват, но онези велики учени, които не са заети с търсенето на лекарство за рак и СПИН, неуморно мислят нови и нови варианти за това как мъжете да си укротят каубоите, за да не правят бели. Вече има около 10 варианта, кой от кой по-странни, които за съжаление никога няма да станат реалност, защото включват само еднократно действие от страна на мъжа. Ако сравним с количеството пари, които жената на противозачатъчни излива в гушите на фармацевтичните компании всяка година, ще се досетим защо идея като тази трудно ще бъде осъществена. Защото не би била печеливша.

Все пак вариантите, които не биха спечелили пари на медицинската общност, са най-общо казано два - хормонални и нехормонални. Защото, разбирате ли, жените и мъжете са уж коренно различни, но накрая се оказва, че някои процеси се случват по подобен начин. А този начин, когато говорим за репродуктивната система, е хормонален. Тестостеронът в мъжкия организъм е отговорен както за създаването на спермата, така и за прекратяването на процеса. При определени нива от този хормон, отделени от тестисите, мозъкът решава, че няма нужда от повече и прекратява верижната реакция, която е сходна с тази при жените.

На великите учени им е хрумнало, че ако се поддържат въпросните хормонални нива високи, организмът ще смята, че няма нужда от повече сперма. Отново лъжа и измама. Оказва се, че приемът на допълнителен тестостерон при мъжете не минава без обичайните странични ефекти - акне, повишаване на теглото, нарушена функция на черния дроб. Както казахме, в същността си мъжете и жените не са чак толкова различни.

Има и множество безумни нехормонални методи за контрацепция, които също не са съвсем безвредни. Най-приемливият се нарича VasalGel и представлява еднократна инжекця в ръката, която съдържа нетоксичен полимер. През следващите 10-15 години мъжките палавници са укротени и място за притеснения няма. Променили сте си решението? Осъзнали сте, че искате да сте заедно цял живот и да се обградите от шумна детска група, която съсипва нервната ви система през следващите 5 до 10 години? Няма проблем. Съществува друга инжекция, която обръща процеса. Боц! И каубоите отново са на линия, готови за подвизи.

Реално нито един от тези варианти не е на пазара, а може и никога да не бъде, защото... Казахме защо. Интересното е, че когато са запитани дали биха използвали мъжки противозачатъчни методи, повече от половината от любимите чифтокопитни казали "Да”. А жените им казали, че вярвят в тези мили думи. Както винаги.

Мъже, ще приемате ли противозачатъчни? Жени, вярвате ли им? Facebook страницата ни е мястото, където можете да изразите мнението си. Или просто да засвидетелствате любовта си към нас.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април