Няма как да отгатнете мислите на вашия партньор

Само можете да предполагате!
Няма как да отгатнете мислите на вашия партньор

Често си въобразяваме как мисли нашия партньор, но истината е, че само можем да предполагаме какво се върти в главата му/й. В случай, че се опитате да изкажете на глас вашите предположения рискувате да загубите истински близкия контакт помежду си и не само това, но можете да причините трайно мълчание и липса на необходимост от споделяне.

В този случай конфликтите са неизбежни! Затова е важно да имате правилен подход към човека до вас и най-вече да действате така, както бихте искали да реагират спрямо вас. Според направените в последно време проучвания от психолози става ясно, че стремежът да отгатваме мислите на човека до себе си е придобило масовост, която почти граничи с епидемия. Причините са многобройни, но най-сериозната сред тях е забързаният ритъм на живот!

Ето какво ни съветват психолозите, за да се радваме на взаимност и разбирателство: 

- Отпуснете се и не планирайте всичко до най-малката подробност. Оставете пространство и време на човека до вас – сам да избере момента, в който иска да сподели мислите си.

1545094Thinkstock/Guliver

- Научете се активно да слушате и да запомняте казаното ви! Приемете, че винаги може да получите повече знания, отколкото си мислите. Ако има нещо, което вече знаете, защото партньорът ви го казал по-рано – не реагирайте! Може да се опитва да даде нов нюанс на вече казаното от него и дори да не е така – не бъдете нетърпеливи!

- Усилието ви в този момент ще бъде възнаградено за в бъдеще. Имайте предвид, че увереността ви, че знаете всичко за вашия партньор може да е опасно и за връзката ви! Стремете се да го/я преоткривате. Изненадвайте се взаимно, за да съхраните любовта и пламъка помежду си. В случай, че търсите нови черти в характера на човека до вас ще съумеете да опознаете и по-добре себе си твърдят психолозите! Имайте предвид, че всичко е въпрос на вътрешна нагласа, така че не правете: "От мухата-слон”, ако партньора ви млъкне за ден-два.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април