Мастурбацията за жените е също толкова полезна, колкото и за мъжете

Фактите, които сами по себе си говорят
Мастурбацията за жените е също толкова полезна, колкото и за мъжете

Незнайно защо женската мастурбация не се приема така въодушевено, както мъжката?! Като че ли самият акт се счита за срамен и говорещ не особено добре за дамите, които дръзват да си признаят, че обичат да го практикуват.

Може би скептиците или моралистите ще се изненадат от факта, че мастурбацията за жени е също толкова здравословна, колкото и тази която практикуват мъжете!

Предлагам ви най-разпространените митове относно женското самозадоволяване събрани на едно място от най-добрите сексолози.

1615857Thinkstock/Guliver

Само самотните жени мастурбират

Имайте предвид, че не е задължително да я практикувате само когато сте без партньор или не сте правили секс от няколко дни! Вашето желание за удоволствие може да възникне навсякъде и по всяко време и това по никакъв начин не означава, че не трябва да се отдадете на насладата. Няма нищо лошо да го правите и в присъствието на партньора си, ако това би доставило удоволствие и на него.

Самозадоволяването, означава че не намирате удоволствие в интимната си връзка

Погрешно схващане от мнозина, които считат, че самозадоволяването е пряко свързано с интимната връзка и сексуалния живот. Според специалистите мастурбацията помага на много жени да дадат нов тласък на връзката си и да предадат повече задоволеност от сексуалния живот с партньора. Самозадоволяването е един от начините да познавате по-добре тялото си и да осъзнаете какво точно ви носи истинско удоволствие.

Мастурбацията ще навреди на шансовете да откриете желания от вас партньор

Изключително погрешно е да смятате, че самозадоволяването ще ви попречи да намерите желания от вас партньор. Напротив ще премахне сексуалното напрежение, което понякога е добре да се контролира до момента, в който не решите, че искате да правите секс с избрания от вас партньор.

1615960Thinkstock/Guliver

Жените не могат да достигнат сами до такъв разтърсващ оргазъм, както когато са с мъж

Едва ли може да има база за сравнение между единия и другия акт на удоволствие. Всеки сам по себе си е специален за жената. Самозадоволяването носи едно, а удоволствието от сексуалния контакт с партньора съвсем друго.

Мастурбацията е синоним на егоизъм

Няма нищо лошо и нередно в това една жена да се погрижи за собственото си благополучие и задоволеност. Това не означава, че тя не може да се раздава, когато е с партньора си.

С мастурбацията не може да се постигне истинска точка на удоволствието

Няма невъзможни неща и много дами успяват да достигнат връхната точка на удоволствието. Освен това успяват да подобрят самочувствието си, да се облекчат от стреса и в същото време да се радват на пълноценен сън.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април