Малките начини да кажеш "обичам те"

Без думи, а с простички действия
Малките начини да кажеш "обичам те"

Ако се познаваме с вас достатъчно добре и сме приятели, сигурно вече съм се изпуснала да изрека фразата "обичам те" във ваше присъствие поне няколко пъти. Шегувам се, де, не съм чак толкова щедра, но и никак не съм и свидлива откъм признаване на чувствата. Особено когато срещу мен стои правилният човек :)

Понякога обаче си давам сметка, че думите загубват смисъла си, когато се повторят един милион пъти. Или просто не носят вече същото "гигантично" значение. Именно тогава мъничките жестове на внимание и грижа... печелят в надпреварата със словото.

Ето тези, например:

- Да оправиш любовното ложе сутрин, когато и двамата сте забързани да изхвръкнете за работа и когато обикновено всеки прехвърля отговорността за леглото на другия. Може да става въпрос за един супер битов акт, адски незначителен на пръв поглед, но понякога извършването му има потенциал да предизвика доста усмивки.  

- Да се погрижиш за закуската и да направиш събуждаща напитка за половинката си. О, да! Началото на деня едва ли би могло да бъде по-добро.

1160589Thinkstock/Guliver

- Да му/ѝ пишеш мили послания на хвърчащи листчета от време на време и да ги слагаш някъде, където той/тя ще ги намира, когато не сте заедно. Предупреждавам обаче, че този жест на внимание е доста пристрастяващ - ако бележките секнат изведнъж, това със сигурност ще бъде забелязано и коментирано. Личен опит.

- Да поднесеш цвете или просто да го оставиш на възглавницата, на бюрото, в коша за пране, където и да е :) Може и малко подаръче, ако щеш. Важното е да е от сърце.

- Да хванеш ръката на любимия човек и да я целунеш, когато той/тя най-малко го очаква. Без да кажеш нищо. Защото, всъщност, тогава думите ще са абсолютно излишни, нали? 

Е, пробвайте споменатите варианти, може би ще успете да разчупите рутината на "обичането", ако същата се е настанила във връзката ви. Успех!

ключови думи:
жест обичам те

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април