Искате щастлива връзка?

Наспивайте се!
Искате щастлива връзка?
inm

Обожавам темата за съня. Не е случайно, че непрекъснато я засягам в редица материали, а на всичкото отгоре наскоро ѝ посветих и специална викторина

Качествената почивка през нощта е важна по много причини – засилва имунитета, подобрява психичното здраве, съдейства за регулиране на метаболитните функции на организма. А съвсем прясно американско изследване твърди, че сънят играе съществена роля и в интимния ни живот.

Според въпросните учени, когато човек е отпочинал, е склонен да изпитва по-голяма признателност към партньора си. Обратно, недоспиването ни превръща в егоистични създания, които се интересуват единствено и само от собствените си нужди. Пу!

Експериментът протича в три етапа и в него се включват повече от 60 човека на възраст от 18 до 56 години. В крайна сметка, експертите стигат до заключението, че участниците, които получават повече хър-мър удоволствия, изпитват по-голяма благодарност към близките си хора. И вместо да приемат другия за даденост, са склонни да гледат на него като на най-хубавото нещо в живота си. 

785822inm

Ок. Признавам си, че проучването не е от най-умните, на които съм попадала. Но е добър повод да ви припомня, че понякога успехът на връзката зависи от съвсем тривиални неща, като... съня, например.

Най-малкото, когато хората са отпочинали, те са по-свежи, по-енергични и по-склонни да раздават ласки и внимание.

Така че – наспивайте се и нещата в личния ви живот може би ще започнат да се развиват много по-добре :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април