Защо след тренировка сте гладни за... секс?

Защото...
Защо след тренировка сте гладни за... секс?

Ние не можем да ви дадем изчерпателен отговор на този въпрос, но Алекс от съседния сайт Sportuvai.bg - може. В подробния материал на любимата ни колежка, който любезно откраднахме, ще научите защо след спорт, макар и уморени, изпитваме по-осезаемо желание за креватни приключения. 

Отворете очи и четете по-нататък :) 

Без значение какво спортувате (фитнес, пилатес, танци или нещо по-екстремно, силово и динамично) навярно сте забелязали, че след тренировка се чувствате превъзбудени и често имате сили за още една, доста по-приятна, сесия, ама в леглото. Така е, нали? 

Всъщност, апетитът към сексуални отношения след физическа активност доскоро се смяташе за присъщ единствено на силния пол. Оказа се обаче, че не е така. По последни научни данни, малко блъскане в залата може да събуди женската страст със същия успех. Знайте и, че колкото повече тренирате, толкова по-силно ще я възпламенявате.

Обяснението за повишеното сексуално желание включва както физически, така и психологически причини. От гледна точка на биологията, огромна роля играят нивата на тестостерона, които се повишават при физическа активност. Тук ще кажете - това е мъжки хормон. И сте прави. Но това не значи, че той не се произвежда и в женското тяло. Разликата е, че при дамите той се отделя в пъти по-малки количества. Това  не бива да подценява важността му за правилното функциониране на женското тяло. Тестостеронът стимулира отделянето на феромони и потиска депресивните състояния - заклет враг на интимните отношения.

Освен тестостерон, по време на тренировка се забавя повишеното отделяне на ендорфини и адреналин. Първите са пряко свързани със сексуалната възбуда и по-лесното достигане на оргазъм. Съчетайте това състояние с адреналин и не се изненадвайте на завихрилите се сексуалните фантазии. Други проучвания твърдят, че физическата активност допринася за приток на кръв към гениталиите, което прави тези зони по-чувствителни. Резултатът и при двата пола е повече енергия, настроение, по-голямо сексуално желание и по-хубав секс :)

921335


Въпреки това - внимавайте! Не се впускайте през глава към фитнес залата и не се пресилвайте в тренировките. Всяко прекалено нещо е вредно, дори в този случай. Защо? Прекомерното трениране може да има обратния ефект - потискане отделянето на хормони и увеличаване отделянето на стресови такива. Почивката и добрият сън също допринасят за производството на тестостерон в човешкото тяло. Любопитно е, че при влюбените нивото му е в пъти по-голямо, в сравнение с това при самотниците или хората с продължителни връзки. 

Изводът: спортувайте, бъдете влюбени и показвайте любовта си! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май