Защо мъжте невинаги искат интимност?

Защо мъжте невинаги искат интимност?

Когато става въпрос за секса и двата пола, най-разпространеното схващане е, че мъжете винаги са готови за секс, докато жените са тези, които най-често си намират оправдания, за да не правят секс. Защо мъжете толкова трудно казват "не" на секса?

Понякога мъжете не искат да правят секс. Това твърдение е едновременно радикално, но и вярно в еднаква степен. Натискът върху мъжете по отношение на секса е голям, заради което представителите на силния пол вярват, че трябва да приемат или преследват всяка сексуална възможност. Невъзможно им е да кажат "не", защото сякаш ще изгубят част от своята мъжественост, пише rozali.com.

На много мъже им е трудно да откажат секс, както на постоянната си партньорка, така и когато предложението идва от други жени и вече става въпрос за изневяра. Когато говорим за отношенията в една връзка, мъжът не желае да отказва секс, защото се чувства длъжен винаги да откликва на сексуалното желание на своята любима (появява се страх от нараняване на чувствата на половинката, притеснение за поява на напрежение между партньорите, "намаляване" на мъжествеността). 

Откъде идва натискът върху мъжете?

Днес в обществото продължава да битува мнението, че мъжете са сексуални ловци – преследващи и настояващи за секс. На жените е поверена обратната роля. Неслучайно все още се гледа по различен начин на броя на сексуалните партньори, когато става въпрос за мъжете и когато говорим за мъжете. Идеята за "сексуалност равно на мъжественост" все още е силно застъпена. Тя се подклажда не само от жените, но най-вече от самите мъже. Сякаш един мъж не е истински мъж, ако признае, че в момента просто няма желание за секс. 

Каква е истината за мъжете и секса? 

Понякога мъжете инициират секс, дори когато нямат особено желание за това, както и се съгласяват да правят секс, макар да не са в настроение точно в този конкретен момент. 

Мъжете често не харесват установеното схващане, че те винаги трябва да бъдат инициаторите на сексуалните отношения в една връзка

Жените са склонни да възприемат мъжкото "не" към секса като фалшиво

Защо мъжете понякога не искат да правят секс?

Има много причини, заради които един мъж може да не желае да прави секс. Високите нива на стрес, депресия и тревожност значително намаляват сексуалното желание. Самите медикаменти, приемани заради депресия и тревожност също намаляват мъжкото либидо. Проблеми във връзката и разочарование от партньорката също могат да са в основата на нежеланието. Понякога пък мъжът просто може да е много изморен. Или да иска да догледа филм/мач и т.н.

ключови думи:
интимност мъже секс

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май