За страха от самотата

И малкото останали търсачи на споделена любов
За страха от самотата

Предупреждаваме, че пак ще се правим на експерти по любовните въпроси. Така че, молим ви, бъдете толерантни към новата ни житейска роля. Защото днес ще си позволим да коментираме пред вас едно свое ново наблюдение. Разбира се, вие имате пълното право да не се съгласявате с нас :)

Та... В романтичния свят, който ни заобикаля, съвсем наскоро забелязахме две силно изразени групи от хора:

Първата включва рахитичен брой от търсачи на романтика, които все още чакат половинката на живота си. В най-разпространения случай, представителите на този "тим" имат високи критерии за оценка на Голямата любов. И, според нас, това е основната причина да я дирят още. Истината обаче е, че никак не се притесняваме за тях. Уверили сме се, че всеки, който търси, намира. Рано или късно.

Ако трябва да бъдем напълно искрени, повече ни тревожи поведението на втората, проучвана от нас, група. Странно или не, тя се състои само от двойки. Още по-интересното е, че всички те твърдят за себе си, че имат "крайно сериозна връзка". Но въпреки това – не ни изглежда да са особено щастливи от този факт.

Цялата истина е все пак е, че наистина не сасъвсем  щастливи. Всъщност, единствената причина, която ги кара да продължават да бъдат с настоящия си партньор, е... че просто много се страхуват да останат сами.

Нещо повече: адски се опасяват, че ако приключат дългогодишната си авантюра, никога, ама никога повече няма да срещнат подходящ за тях човек. Както и че сърцето им няма да получи втори шанс да бъде истински развълнувано отново.

Така, вътрешно незадоволени и нещастни, те продължават да поддържат илюзията, че са емоционално споделени.

Разбира се, има и други човешки същества, които принадлежат към дуга визия относно любовния си живот, но тях ще ги обсъдим друг път.

Резултатът

Ако питате нас, поведението на хората във втората група си е доста мазохистично и чак – нездравословно. Честно, ние предпочитаме да бъдем по-скоро самотни търсачи на любов, отколкото фалшиво обвързани.

Защото второто рядко носи положителни емоции. Напротив: често е причина за лоши настроения, депресия и решения с... крайно неочаквани последици. И за двамата.

След всичко казано дотук, можем само да попитаме и вас: какви са впечатленията ви по темата? Срещате ли и вие в обкръжението си тези две групи? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май