За обвързването

Повече на теория, отколкото на практика
За обвързването

Преди да отворим тази и всяка следваща тема за връзки, искаме да уточним една важна подробност. Далече сме от мисълта да играем ролята на експерти по любовните въпроси.

Първо, професионалисти в тази област се раждат много рядко. Защото интимният живот е самостоятелно приключение, което не подлежи на адекватен анализ. А само на наблюдение.

Справедливо или не, всеки сам преживява собствената си любовна афера (или няколко). Без наличен инструктаж. Без връщане назад и трупайки опит от грешките си.

Малцина са тези, които имат силата да спрат романтичната предопределеност на съдбата – един от тях е Шекспир, но той пък никога не е изгарял от подобни мераци.

Иначе тенденцията, която наблюдаваме напоследък, започна леко да ни притеснява.

В житейската ни база данни постъпват все повече плашещи свидетелства, че съвременните двойки изпитват нереално голям ужас от обвързване. Основателен или не, последният води след себе си куп от неприятни последици, които впоследствие оказват негативно влияние върху почти всяка сфера на живот. Даже и върху здравето, да.

Дали ще ги изредим всички, няма особено значение. Факт е, че в световен мащаб днес се създават по-малко семейства и се раждат по-малко деца (в най-добрия случай – две). Момичетата са повече, а самотните хора – навсякъде около нас.

Логично следствие от това е и променената представа за дома. Той вече не е мястото, в което човек се чувства споделен и спокоен. Това е помещението (често под наем), в което последният се прибира, за да поспи. За да погледа телевизия. Да се повърти. Там даже не може да остане наистина сам, защото често 100 и един, подивели от хормони съквартиранти, влизат и излизат от банята.

Истината е, че съвременната ситуация в отношенията между половете смачка много мечти за споделено щастие. За съвместно съжителство. За романтична сватба край брега на морето. За принцове и принцеси, свободни до "края на дните ни".

Струва ли ни се само или е така наистина? Вие ни кажете.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май