Динята - естествената "Виагра"?!

Може ли вкусният плод да замени синьото хапче?
Динята - естествената "Виагра"?!

Най-важното

Сочният летен плод е естествен източник на витамин С и бета-каротин. Богат е и на витамини от групата В (най-вече В1 и В6), необходими за поддържане на енергията и тонуса. Но с това полезните свойства на динята не се изчерпват. В този плод могат да се открият едни от най-важните естествени антиоксиданти, имащи отношение в профилактиката срещу редица заболявания, като астмата, ревматоидния артрит, затлъстяването, както и някои форми на диабет. А заради високото си съдържание на вода (над 92%), динята хидратира организма.

За повечето хора, в това число и за нас, лятото си остава сезон на удоволствията... включително и кулинарните такива! А благодарение на разнообразието от вкусни и здравословни храни, небцето и стомахът ни непрестанно пируват. Пъстроцветните плодове и зеленчуци, освен че ни зареждат с енергия за целия ден, са и основен източник на витамини и минерали.

Единодушни сме, че един голям кървавочервен резен диня е абсолютният вкус на лятото. Сладкият плод обаче "крие" много повече от това само да разхлажда, разкрива ново американско проучване. Учените твърдят, че парче студена прясна диня може да има ефект, подобен на "Виагра", но въпреки това не трябва да очакваме действието му да продължи цяла нощ. ;)

За разлика от сините таблетки за полова мощ, динята увеличава либидото на мъжа по естествен начин и може да е изключително полезна при проблеми с ерекцията. Специалистите са открили, че ефектът се дължи на органичното съединение цитрулин, което се съдържа в месестата част и в кората й. Когато се консумира в големи количества, цитрулинът взаимодейства с ензими в тялото, отговорни за секрецията на аргинин. Това е аминокиселина, която подпомага дейността на сърцето, обмяната на веществата и участва в имунната защита на организма.

Аргининът води до увеличаване на азотния окис, който от своя страна, спомага за отпускането на кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението. Това, от своя страна повлиява положително на еректилната дисфункция и дори може да я предотврати. Динята може и да няма същият локалното и мощно действие на сините хапчета, но може да се окаже добра тяхна алтернатива предвид отсъствието на странични ефекти.

Нека не пропускаме и факта, че динята "охлажда", което се дължи именно на цитрулина. Тази съставка засилва функциите на отделителната система и изхвърлянето на вредни вещества чрез урината.

Добре узрялата диня съдържа ликопен - антиоксидант, който е безценен в борбата със свободните радикали и превенцията на сърдечно-съдови заболявания, рак на простатата и някои кожни проблеми. В сравнение с всички други плодове и зеленчуци, концентрацията на ликопен е най-висока в динята. Имайте предвид обаче, че ликопенът е мастноразтворим, което означава, че ще се усвои най-добре от тялото ви, ако комбинирате динята с парче сирене.

И така, момчета (и момичета, разбира се), вече имате една чудесна идея за разтоварващо и същевременно стимулиращо похапване през топлите летни дни. За постигане на максимални резултати, се постарайте да изяждане поне 6 резена от сочния плод. :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май