Бъдещето на изневерите: Пет нови начина

Бъдещето на изневерите: Пет нови начина

Макар да не са изобретени с тази цел, интернет, социалните медии и приложенията в крайна сметка са превърнали изневярата в нещо невероятно лесно за хора в сериозна връзка. Постоянният технологичен напредък предоставя толкова много нови начини да кръшкаш, че вече е почти невъзможно да се определи стандарт за това кое е изневяра и кое – не.

"Вече има всякакви видове дефиниции", казва Бриони Коул, създател и водещ на подкаста "Бъдещето на секса". "За първи път в историята можеш да лежиш до партньора си и да му изневеряваш." (Числата потвърждават. Според скорошна анкета 55% от американците на възраст между 18 и 45 прекарват повече време с телефона си, вместо със своята половинка...без майтап!)

Освен това очаквай скоро: "секси" технологии като виртуална реалност и роботика, които ще замъглят границите на предаността още повече. Ето я твоята пътна карта.

5 нови начина, по които хората изневеряват

1. Инкогнито секс съобщения

Забрави изтриването на секси хронологията в iMessage. Всеки Хитър Петър със смартфон може да изтегли безплатно приложение като Viber, за да прикрие следите си. Широко използвани, за да помагат на хората да се свържат с приятели и роднини в чужбина, новите опции на Viber, като Таен чат (който позволява да насрочиш следващия си разговор да бъде изтрит след известно време) и Скрити чатове (то изисква специален ПИН за достъп до определени разговори) прави заличаването на подозрителните следи доста лесно. Signal и Telegram предлагат подобни настройки.

2. Хотели за неангажиращ секс

Да влезеш в хотелското лоби с шапка и слънчеви очила, за да си запазиш стая между 13 и 15 ч.? Смущаващо! (А едва ли номерът ще мине пред рецепцията.) Но дори най-плахите кръшкачи няма да бъдат твърде срамежливи, за да изберат сред опциите за запазване на стая, докато се наслаждават на удобния си диван, откъдето разглеждат DayBreakHotels.com или приложения като Dayuse. И двете услуги за резервации позволяват на потребителите да си намерят място за няколко часа, през които да дремнат, вземат душ или, нали знаеш, да си устроят забранена сесия на по-евтина цена.

3. Всичко от разстояние

Докато вибраторите, които могат да бъдат контролирани през смартфон не са нищо ново, сексът от разстояние става все по-усъвършенстван. Помисли: 3-D принтирани копия на части от тялото на твоя човек, задействани от софтуер, който ги кара да се държат както ти пожелаеш, или сензорни костюми за цялото тяло, които те карат да "усещаш" нечий допир дистанционно, докато провеждаш видео чат. Да, съществуват добри възможности за двойки на сухо, поддържащи връзка от разстояние, но винаги ще има вратички, с помощта на които флиртовете през граница могат да се превърнат в нещо повече.

4. Порно клипове с виртуална реалност

Гледането на порно може и да не ти се струва като нарушаване на закона, но ако можеше някой от вас да симулира докосване на актьорите, които гледа? Ето върху това работят компании като Prima VR от 2015 г. насам – а според един доклад се смята, че догодина това вече ще представлява редовно и всепоглъщащо преживяване. В зависимост от платформата потребителите ще могат да виждат на екрана собствените си тела, докато са заедно с холограмата на порно звезда или нейно изображение, направено с техника за улавяне на движение, както и да усещат вибрации по своите горещи точки чрез теле-дилдонични секс играчки, или да виждат как тялото на актьора реагира на техния "допир". И за да бъде положението съвсем "какво по дяволите?!", аксесоари като сензорната маска могат да излъчват "чувствени аромати", за да могат потребителите на виртуална реалност да бъдат заобиколени от миризмата на секс.

5. Аватари – толкова реалистични, че са направо зловещи

Подобно на Sims, но по-похотливи, онлайн платформи, като 3DXChat или Red Light Center, предлагат възможност хората да създават свои собствени 3-D аватари, за да си взаимодействат с други потребители в онлайн светове за възрастни. Към момента вече графиките изглеждат доста реалистични, но според технологичния експерт Джена Овсианик се очаква до пет години те да станат още по-живи. С усъвършенстването на изображенията повече хора биха предпочели свалки в алтернативна реалност, отколкото в истинския свят.

Как да подсигуриш бъдещето си против изневери?

 Преди да започнеш с опитите да убедиш любимия си да избяга с теб на тропически остров без Wi-Fi или секс роботи (макар че...защо не?) помни: Прозрачният достъп до технологии, с който разполагаме, не кара верните, отдадени партньори изведнъж да поискат да изневерят, обяснява д-р Джеймс МакНълти, професор по психология в Университета в щата Флорида (работил като съавтор по изследване от 2018 върху психологическите признаци за бъдеща изневяра). Технологиите просто дават на хората с щъкащи очи (които вече са предразположени да мамят) средствата да го направят по-бързо и по-удобно. За някои, разбира се, лекотата на извършване може да е разликата между това да кръшнат или не. Но ако е по-вероятно партньорът ти да не кривне от пътя – и обратното – нови приложения и холограми няма да променят това.

Повечето хора в щастливи и здравословни връзки нямат намерение да използват технологии, за да видят кой (или какво) друго е на разположение, съгласява се д-р Сюзан Краус Уитбърн, професор емерита по психологични и мозъчни науки в Масачузетския университет в Амхърст. "Неудовлетворението е това, което предизвиква търсенето."

Така ключът към предаността един към друг не е да надничаш дали партньорът ти е залепен за телефона или лаптопа. Крие се е в поддържането на стабилна връзка в действителността – което означава често да обсъждате как двамата се чувствате и да работите върху разрешаването на всякакви проблеми.

Хванати в крачка

 Потайни, няма що, но технологиите могат също да ти помогнат да действаш като детектив, когато се налага. Наслади се на следните удовлетворяващи истории за жени, които разкриват истината, пише Флагман.бг.

"Един тип ми изпрати Facebook съобщение, че гаджето ми пише на неговата приятелка – видял е разговора им по iMessage, докато е използвал нейния компютър. Първоначално не му повярвах, защото това беше толкова нехарактерно за приятеля ми...но ми хрумна, че трябва да се срещна с този човек и сама да прочета съобщенията. Когато ги видях, се оказа, че всъщност са истина, обадих се на приятеля ми и приключих нещата незабавно." – Жаклин, 28

"Бившият ми се опитваше да скрие телефона си от мен и го изключваше изцяло, когато излизаше, за да не мога да се свържа с него, а това вече беше подозрително. Тогава един ден, докато използвах неговия iPad, изскочи съобщение от бившата му. Прочетох разговора им и той искаше нейни голи снимки! Избегнах куршума, като го напуснах." – Лиса, 26

"Заминах за почивните дни и ме нямаше само шест часа, когато гаджето ми спря да отговаря на съобщенията от мен и изключи своя Snap Map. Използвах Find My Friends и видях, че той беше с една от най-добрите ми приятелки. Оказа се, че са правели секс в нейната къща." – Пейдж, 18.

ключови думи:
бъдеще изневери

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май