Брадата е секси и точка по въпроса

Учени го доказаха, спорете с тях
Брадата е секси и точка по въпроса

След като ви доказах, че брадата е здравословна, имам намерение да ви убедя, че обилното лицево окосмение е и секси. Поне що се отнася до представители на мъжкия пол. Но не защото аз самият разполагам с такава или понеже хипстърите успяха да я направят модерна, ами тъй като науката казва така.

В едно изследване, публикувано онлайн преди няколко месеца, се разглежда доколко този, хм... аксесоар има роля при формирането на женското възприятие за мъжка привлекателност, здраве, мъжественост и родителски качества. Но тъй като уменията ми по преразказ са сравнително амортизирани в края на седмицата, нека ви попревеждам малко:

"Лицевото окосмение оказва силно влияние върху преценката на социо-сексуалните качества на мъжа. […] Измерихме мнението на мъже и жени по отношение на привлекателност, здраве, мъжественост и родителски умения с помощта на фотографии, изобразяващи мъжки лица, които са гладко обръснати, наболи, брадясали и с дълга брада. […]1026368

Жените оцениха брадясалите лица като най-привлекателни, а гладко обръснатите, набори и брадати лица като по-малко атрактивни. Контрастно, мъжете оцениха дългите бради и брадясалите лица като най-привлекателни, а гладко обръснатите и наболи – напротив. И мъжете, и жените класират дългите бради на първо място по родителски умения и здраве. Мъжествеността нараства правопропорционално на дължината на брадата (!!!, бел. ред.), като този ефект е по-силноизразен при жените по време на овулация, въпреки че оценките за привлекателност не варират в зависимост от фазата на менструалния цикъл.

Нашите открития потвърждават, че брадатостта оказва влияние върху преценката за социо-сексуалните качества на мъжа и подсказват, че едно напреднало ниво на брадясалост е най-атрактивно, докато господата с дълга брада може да бъдат възприемани като по-добри бащи, които са в състояние да покровителстват и отгледат поколение."

Много обичам да имам поводи за задаване на въпроса "Аз казах ли ви?". Но за да не се усъмните, че избирателно цитирам данни, които са в моя полза, ще ви насоча и към едно недотам благоприятно за мен и подобните ми мъже изследване. Според него вероятността да ви наемат на работа намалява драстично, ако сте с брада, мустаци или дори брадичка.

С други думи – ако сте тръгнали на интервю за нова позиция, посегнете към самобръсначката. Ако ли пък отивате на среща, най-добре недейте. Точно толкова просто е.

Още съвети за това как да станете суперчовек на: https://www.facebook.com/FitWell.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април