Безплътни романтични двойки

Любов отвъд голотата
Безплътни романтични двойки

За някои романсът започва там, където падат дрехите. За други това е доста по-дълбоко изживяване. Поне един пласт по-дълбоко. Ако сте от вторите, сигурно си спомняте подкожния еротичен календар, който сигурно е накарал не един и двама рентгенолози по целия свят да тръпнат от възбуда.

Днес обаче от света на безплътната соло еротика ще пристъпим в дебрите на романтичното тайнство между двама души. Портретите, които ще ви покажем, са дело на японските артисти Аяко Канда и Маюка Хаяши. За целта са използвани рентген и компютърна томография, с чиято помощ са премахнати тривиалните пречки пред погледа на страничния наблюдател и са разкрити най-интимните детайли от една връзка. Любов по кости без кожа, така да се каже.

В своя изложба в университета по изкуства Мусашино двамата студенти разкриват взаимоотношенията на 4 различни двойки по начина, по който могат да бъдат видяни само в някой от специализираните кабинети в Пирогов, да речем. Освен че предизвиква сериозен интерес, алтернативният поглед върху човешките взаимоотношения им печели престижната Mitsubishi Chemical Junior Designer Award.

Какво са искали да кажат самите автори ли? Може би никога няма да разберем: "Рентгеновите изображения обикновено ни показват пределното естество на нашите тела, които се състоят единствено от материя. Портретите на тези двойки разкриват един пулс, който не може да бъде видян по друг начин." 

ключови думи:
изкуство любов рентген

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май