Ауч! От страст боли

Да, при това буквално: малко статистика за секс травмите
Ауч! От страст боли

Най-важното

Статистиката...

... показва, че всеки ден, някъде по света, 240 милиона човека се отдават на ласки с любим или случаен човек.

Средностатистическият землянин (който не е кино, рок, поп или рап звезда, не участва в тв риалити формати и не е зает професионално в определени сфери на работа) има средно 5100 интимни акта за целия си живот.

Годишно хората от същия тип имат между 105 и 120 полови акта.

Едва ли има някой, който не е разбрал, че сексът е супер полезен. За всички. Казвали сме го вече.

Обаче интимната активност в леглото и извън него има и своята, хм, болезнена страна. Имаме предвид, че може и да не сте се контузвали сериозно по време на спорт напоследък, но сме почти сигурни, че ви се случва поне една травма на всеки две-три години и то – по време на секс.

В подкрепа на нашата увереност има световна статистика :) Тя твърди, че 33% от населението на планетата всяка година се контузва именно по време на секс. Ето и малко повече любопитни факти по темата:

10-те най-опасни места за правене на секс

Те са съвсем тривиални и изобщо не са класирани според това до каква степен застрашават здравето на двамата партньори. Просто огромно количество двойки страда от внезапно прекъсване на любовните си занимания именно в тези горещи точки.

Та, сред най-рисковите места у дома са диванът, столът, кухненската маса, собствената ви (или чужда) спалня, под душа и върху тоалетната чиния. Оказва се, че по време на секс могат да хвърчат, да падат и да се чупят най-невероятни неща под, над и около вас. Да не забравяме и подхлъзванията...

Най-опасната идея за секс в офиса, освен тоалетната, е (внимание!) шкафът. Или малък кабинет, гардероб и други подобни ограничени пространства. Те са особено популярни в САЩ и Австралия, например.

inm.comНавън до неприятности най-често водят секс-локации като стълбището, колата и градината. Според статистиците, те осигуряват и най-сериозни контузии на любовниците.

10-те най-чести травми вследствие на секс са:

  • остри болки в гърба и кръста

  • разтягане и усукване на коленни връзки

  • разтежение и схващане в областта на врата

  • изкълчване на глезен

  • изкълчване на китка

  • различни мускулни травми, включително разкъсване на мускулни влакна

  • премазване на пръстите на ръцете или краката

  • ожулване на раменете или гърба

  • удари и синини по лактите или коленете

  • протриване на кожата в различни части на тялото

Разбира се, лекари от близо и далеч могат да разкажат такива истории, че да ви накарат да се задавите от смях или ужас. По-лошото е, че няма начин да се предпазите. Неслучайно популярни определения за любовта като тези, че е "сляпа", "боли" и " изисква жертви", могат да бъдат приложени и за секса със същата сила :)

Така че поддържайте страстта жива и ползвайте презервативи.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май