6 последствия от спирането на секса

Не се лишавайте от него!
6 последствия от спирането на секса

Редица особености от ежедневието водят до прекомерна натовареност и невъзможност да се отпуснете и отдадете на малките наслади, които биха внесли много повече щастие и хармония в отношенията ви с интимната половинка.

Работата, пътуванията, отговорностите около родители или деца, правят изключително трудно следването на водене на редовен полов живот.

Причината е, че когато най-накрая се доберете до дома, мечтаете да хапнете нещо и да се отпуснете необезпокоявани пред телевизора с надеждата да спите поне с 20 минути повече, за да сте ефективни на следващия ден.

В случай, че се подадете на инерцията е твърде възможно да не ви направи впечатление, че вече от месеци не сте правили секс, а това неминуемо ще доведе до редица неприятни последствия, както за вас, така и за половинката до вас.

Специалистите съветват, да ги имате предвид, за да можете да внесете корекции в сексуалния си живот и да намерите време и за това толкова важно удоволствие.

1638765Thinkstock/Guliver

1. Ще се увеличи вътрешната ви тревожност

Сексът помага да се освободите от напрежението и да се отпуснете. Според редица изследвания хората, които са се въздържали от секс, дори за кратък период от време, се справят по-трудно със стресовите ситуации от ежедневието, за разлика от тези, които правят поне веднъж на две седмици секс.

По време на секс отделяте ендорфини и окситоцин, които ви помагат да се чувствате спокойни, обичани и щастливи.

2. Мъжете трябва да следят за рак на простатата

Мъжете, които се лишават от правенето на секс обезателно трябва да започнат да обръщат внимание на простатата си, твърди едно изследване, представено от Американската урологична асоциация, тъй като риск за появата на рак се увеличава с 20%. Причината за тази констатация се крие във факта, че честата еякулация може да премахне потенциално вредни вещества от простатата.

3. По-често сте податливи на вирусни заболявания като грип и дори настинка

По-малко или липсващ секс може да намали защитните сили на организма ви и вероятността да страдате по-често от респираторни заболявания значително се увеличава.

1638956Thinkstock/Guliver

Изследователи установили, че двойките, които правят веднъж или два пъти в седмицата секс имат с 30% по-високо съдържание на имуноглобулин А (IgA), за разлика от тези, които правят секс рядко или никога. IgA е най-сериозната защита на организма срещу вирусните заболявания.

4. Увеличавате риска от възникване на неразбирателства във връзката си

Най-сигурният начин да се отдалечите от интимната си половинка е да спрете със секса! Сексът има обединяващо значение за семейните двойки. Това е най-удачния начин да си доставите удоволствие и в същото време да премахнете различията и разногласията помежду си.

Освен това липсата на секс може значително да намали вашето самочувствие и в същото време да се почувствате не достатъчно обичани, ценени и желани от партньора си.

5. Увеличавате риска от възникване на еректилна дисфункция

Мъжете, които правят рядко секс са два пъти повече изложени на опасността за еректилна дисфункция, както и мъжете, които го правят само веднъж седмично. Искате ли да запазите младостта и отличната си форма, практикувайте секс по всяко време и при всяка възможност!

6. Увеличавате риска от възникване на депресия и дори да се превърнете в по-агресивни личности

Липсата на секс обикновено се отразява негативно и на двата пола, но по различен начин. При жените се изразява под формата на депресия, а при мъжете в агресия и незачитане на предпочитанията и желанията на хората около него.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април