5 съвета как да постигнете взаимност

За любовта са нужни двама!
5 съвета как да постигнете взаимност

Искате ли да постигнете онази мечтана близост с половинката, като по филмите?

Сигурно се радвате на стабилна връзка. Първоначалната еуфория е отминала и усещате, че истинската близост ви се изплъзва.

Страх, който владее и двама ви, но не искате да си го признаете. За постигането на близост е нужно да дадете безусловна любов, но и да получите същото в замяна.

Ако човекът до вас не е готов на това - то той или тя не е за вас!

Все пак е нужно да опитате да сбъднете мечтата си! Предлагам ви 5 съвета от психолог, с които ще постигнете жадуваната взаимност.

1.Постигнете единомислие

Добрата връзка се крепи на взаимно доверие, но също така и на умението да стигате до единомислие по важните и за двамата въпроси. Не се колебайте да обсъждате открито нещата, които ви вълнуват. Ако сте на противоположни мнения, стремете се да формулирате ясно своята позиция. Умението да изслушате човека до вас ще ви даде преимуществото да намерите заедно вариант, който да бъде удачен и за двамата. Отстъпките трябва да бъдат направени и от двете страни. Гарантирам ви, че с тези си действия ще донесете радост и щастие в ежедневието си и ще скъсите дистанцията помежду си.

2. Споделяйте своите чувства и емоции

Сигурно си мислите, че вашият партньор знае какво чувствате и мислите? Какво очаквате и как искате да бъдете обичани? Вярвате, че той ще се сети сам, че очаквате цветя на рожденият ви ден? Смятате, че тя ще се досети, че не се вълнувате от проблемите на нейните приятелки?

Истината е, че човекът до вас не е врачка и няма как да се досети какво вие чувствате, мислите или желаете! Изключително важно е точно и ясно да кажете какво искате и как ще се чувствате най-щастливи. Дори и да не сте доволни от отговора, който ще получите от любимия човек, важно е да го кажете. В случай, че той/тя не е готов да ви достави радост и да се съобрази с желанията ви, то замислете се дали това е човекът, с който искате да прекарате още дни, месеци, а дори и години заедно?!

1507467Thinkstock/Guliver

3. Поставете партньора си на първо място

Отнасяйте се с човека до вас така, както искате да се отнасят с вас! В случай, че не се получи, то не се отказвайте да изисквате отношението, което заслужавате. Най-голямата грешка ще бъде да действате спрямо него/нея на инат. Резултатът ще е обратен на близост! Малките жестовете на внимание ще носят радост и на двамата - не го забравяйте.

4. Открийте общи интереси

Нормално е често излизате с приятели. Но има хора, които запълват времето си повече с другите , отколкото с половинките си насаме.

Ако е така, то е препоръчително да намерите занимания и общи интереси, на които да се отдавате само двамата. Превърнете поне 2 вечери в седмицата в специални. Планирайте ги и се забавлявайте. Експериментирайте всеки път с нещо ново. Не допускайте еднообразието да се настани помежду ви. Говорете така, както бихте го направили с най-добрия си приятел. Не се страхувайте какво ще си помисли човекът до вас. Бъдете такива, каквито сте!

5. Оставете партньора ви да има собствен живот

Не се съмнявайте в лоялността му/ ѝ, до доказване на противното!

Вярвайте в уникалността си и в това, че сте специална/ен. Оставете човека до вас да има собствен живот без да му задавате досадни въпроси - къде е бил, с кого е бил и какво се е случило. Ако той/ тя иска да сподели - ще бъдете информирани - без излишни въпроси!

Уважавайте и дръжте на собствената си свобода. Правете нещата, които сте обичали да правите и преди връзката си с него/ нея. Не се поставяйте сами в зависимост от човека до вас!

Дайте свобода, ако сте обичани, ще се върнат за вас, ако не - то не правете компромиси и дайте шанс на някой друг!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април