5 мита за щастливите двойки

Винаги има по още нещо зад привидното!
5 мита за щастливите двойки

Сигурна съм, че познавате поне 2 влюбени двойки, които от дълги години са заедно и истински изглеждат влюбени един в друг и са толкова щастливи, че ви се струва, че животът им върви по мед и масло.

Да, но не винаги животът на подобни идеални според вас двойки е върху легло от рози. Да живееш един щастлив живот в хармонични взаимоотношения не означава, че не съществуват облаци и сблъсъци.

Още по темата: Събудете страстта само в рамките на 2 минути

Предлагам ви да се запознати с най-разпространените 5 мита за щастливите двойки, защото винаги има по още нещо зад привидното!

1644069Thinkstock/Guliver

Мит 1 - Те никога не се карат

Представяте ли си двойка, която никога не се карат?! Лично аз не мога да си го представя. И според специалистите във връзка, в която няма противоборство на мненията – почти винаги едната страна е жертва, а другата командва парада.

Още по темата: Как да избегнете ежедневните скандали

За съществуването на една здрава и нормална връзка, трябва да има своя справедлив дял от конфликти, но разликата е, че те са конструктивни и обективни – без да се вменява чувство за вина и пренебрежение към потребностите и желанията на другия в интимната връзка.

Мит 2 – Те правят секс през цялото време

Още по темата: 6 последствия от спирането на секса

Сексът е изключително важна съставка за поддържането на щастлива и хармонична връзка, но това не означава, че непрекъснато правят секс. Дори в хармоничните взаимоотношения има спадове и възходи и не винаги желанието за интимна близост е константна величина. По–скоро щастливите двойки знаят кога, как и по какъв начин да поддържат баланса във връзката си и това са усилия, които се правят по равно и от двете страни.

Мит 3 – Те обичат и приемат всичко, което другия носи като навици и характер

Да обичаш и приемеш другия е изключително важно за постигането на щастлива и балансирана връзка. Но ако любимата половинка не се научи да си прибира мръсните чорапи от пода, защото знае, че на другия това не му се нрави – със сигурност няма да бъде добре прието и ще се достигне до скандал в семейството.

Взаимното зачитане и приемане е част от постигането на щастливо съжителство, но и въпрос на множество компромиси от двете страни.

Още по темата: 9 фрази, които влюбените двойки използват един за друг

Мит 4 – Те правят всичко заедно

Не, че не е важно да имате общи интереси и да споделяте общи хобита и дори служебни цели, но не си представяйте, че щастливите двойки са като сиамски близнаци!

Щастливите двойки обичат да прекарват времето си заедно и разбира се приоритет дават на човека до себе си, но също така умеят да имат свои собствени интереси, занимания и хобита, на които се отдават самостоятелно. Щастието го постигат, когато взаимно зачитат личното пространство на другия.

Мит 5 – Те са двама съвършени души имали късмета да се срещнат

Няма перфектни хора, които да не допускат грешки и да не притежават слабости. Изграждането на щастлива връзка се дължи на осъзнатата емоционална близост и умението да се балансира.

Още по темата: Каква е вашата връзка?

Щастието на тези двойки се основава на взаимно зачитане, уважение и разбиране. Умението да направиш крачка назад, когато виждаш, че е безсмислено да влизаш в спорт, но да успокоиш с добра дума и уверение, че обичаш и приемаш е най-трудно за постигане. Да приемеш с усмивка лошото настроение на човека до себе си е част от това взаимно разбиране, защото представете си и на двамата да ви е криво и всеки да държи на своето без дори един от вас да е готов на компромис. За каква щастлива връзка можем да говорим в този случай?!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април