5 мита за презервативите

5 мита за презервативите

1. Презервативите се късат

Практиката на използване на презервативите показва, че те се късат при неправилно използване или ако е допусната грешка при поставянето им върху пениса. В момента на половия акт или при съхраняване в опаковката те не са късат.


2. Презервативите не предпазват от венерически болести

Презервативът не е 100% защита от половите инфекции, но той достатъчно надеждно предотвратява пренасянето на хламидиоза, гонорея или ХИВ от единия от партньорите върху другия. Във всеки случай презервативът е най-добрият начин за намаляване и предпазване от риска от заразяване.

3. Презервативите намаляват чувствителността при половия акт

Днес производителите на презервативи отчитат този факт. Съвременните технологии не позволяват усещането за дискомфорт при използването на презерватив и дори обратното – помагат за получаването на по-голямо удоволствие.

4. Има опасност от алергия към латекса

Вече съществуват презервативи, които не съдържат латекс. Те не отстъпват по своите основни характеристики и здравина. Най-известни са презервативите от полиуретан – разновидност на пластмасата. Разбира се, те са по-скъпи, но изключват нежеланата бременност и инфекциите, предаващи се по полов път. В общия случай с най-разпространените презервативи, известна опасност от поява на алергични реакции наистина съществува, но тя е твърде рядка.

5. Презервативите не оказват ефективна защита от бременност

Ефективността на презервативите в предотвратяването на зачатието се изчислява на 99,85. Ако не се използва презерватив, рискът от забременяване (в удобните за това дни) е 99%, твърдят специалистите. Използването на презервативи не променя нищо в усещанията, но дава голяма възможност за предпазване от нежелана бременност и опасни заболявания.


1752827

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май