Яйцата - твърдосварени, ама бъркани

С черупките
Яйцата - твърдосварени, ама бъркани

Точно, когато на човек му писне да яде твърдо сварени яйца на фурна, се намира добър приятел, който да му покаже как да се разнообрази. Освен това Великден наближава и всякакви нови начини за третиране на героите на празника са повече от добре дошли. Затова днес ще варим бъркани яйца.

Добрата новина е, че яйцата се бъркат, докато са в черупката. Това се случва с помощта на някой по-дълъг ръкав на блуза или пък с любимия ви чорап. Пъхнете яйцето така, че да застане в средата на ръкава/чорапа и го пристегнете от двете страни с канап или по-дебел конец, за да не бяга наляво-надясно. След това хванете от двата края и започнете да въртите, докато ръкавът/чорапът се усуче хубавичко. Изпънете рязко ръце, като по този начин ще предизвикате скоростно въртене в обратната посока. Повторете това упражнение 10-тина пъти. Знам, че нищо не разбрахте от написаното, затова ще ви покажа и видео.

Проблемът с тази техника е, че на пръв поглед не можете да бъдете сигурни дали сте предизвикали желания от вас ефект. Ето защо вторият поглед се осъществява на тъмно с помощта на фенерче. Ако светлината, преминаваща през яйцето е по-скоро червеникава, значи сте свършили работа. В противен случай ще имате по-ярък и жълт цвят.868181Wonder How To

Другото нещо, което трябва да имате предвид, е, че настоящата процедура може да направи яйцата по-чупливи. Затова препоръчителният метод за варенето им е поставяне в студена вода и постепенно загряване, докато във водата започнат да се образуват мехурчета. Следва отстраняване от огъня и 15 минути изчакване. След това яйцата са готови да бъдат охладени и изядени. Или пък подарени на нищо неподозиращата ви баба, която ще си помисли, че вече ги леят в завода.

 

Следващия път може да ви покажем как се пържат яйца с черупките. Ако вярвате, че подобно нещо е възможно, харесайте ни във фейсбук и чакайте там. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април