Шейк на деня: От пащърнак!

За тонизиращо начало на уикенда, например
Шейк на деня: От пащърнак!

Пащърнак - този ароматен зеленчук с блед цвят и сочен месест корен, който винаги предизвиква удивлението ни. Морков ли е, не е ли? Сладникавият му вкус напомня на картоф и целина, но понякога дори го бъркат за ряпа...

Независимо от смесените чувства, които предизвиква странникът, не бива да подценяваме многобройните му здравословни предимства. Краси вече се погрижи да узнаете, че пащърнакът е отличен източник на фибри, ценни минерали и витамин С. В него има много от витамините на група В, както и пектиноподобни вещества.

Семената му пък изобилстват от етерични масла и кумарини. Последните спомагат за уплътняване на стените на кръвоносните съдове и като цяло оказват благоприятно въздействие върху качеството на кръвта. А това прави пащърнака добър помощник в профилактиката на сърдечно-съдовите заболявания.

Забравеният братовчед на моркова се оказва и полезен за правилната работа на храносмилателния тракт, а в допълнение е и добър имуностимулант. Ето защо избрахме именно него за главен герой в настоящата рецепта.  

Здравословното ни предложение изисква следните съставки:

1-2 средно големи корена пащърнак

1 краставица

2 моркова

½ лимон или 1 лайм

1 зелена чушка

½ връзка пресен магданоз, ситно нарязан

½ чаена лъжичка джинджифил за аромат

Начин на приготвяне:

Както се досещате, забъркването на шейка е доста лесно, като за целта ще имате нужда от максимум три готварски инструмента. И така, започваме.

inmagine

Предварително измийте зеленчуците и ги нарежете на средно големи кубчета. Поставете краставицата, чушката и пащърнака в блендер и ги пасирайте. След това, добавете морковите, магданоза, лимоновия сок и джинджифила и отново разбийте гъстата каша до получаване на гладка текстура. Фасулска работа!

inmagine

Изсипете шейка в дълбока чаша и с удоволствие, на големи глътки, отпивайте от свежестта на пролетния еликсир. Да ви е пащърсладко! :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май