Царевица "Да си оближеш пръстите"

По-вкусна н-я-м-а ;)
Царевица "Да си оближеш пръстите"
inm

Не преувеличавам! Ей сега ще ви приготвя царевичка за чудо и приказ.

Всъщност, толкова ще ви хареса, че, освен да четете за нея, ще ви се прииска да си я направите сами.

А когато това стане, ще ви трябват:

8 кочана сладка царевица, по възможност – току-що набрани от градината на баба и дядо :)

3 лайма

1 голяма глава чесън

100-110 грама разтопено масло

сол, пипер

1-2 стръкчета свеж босилек и 1-2 стръкчета свеж градински чай (всъщност, спокойно може да ползвате и други, по-любими, подправки)

зехтин

Работата е следната:

inmНай-напред, нарежете скилидките чесън на едро. Изсипете ги в блендер и добавете вътре предварително изстискания сок от лаймовете.

Овкусете с малко сол и черен пипер. Разбъркайте до получаване на гъста консистенция, като на пюре. Накрая изсипете и разтопеното масло и бъркайте до пълното сприятеляване на съставките. Получената смес съхранявайте в хладилник до използването ѝ.

Междувременно, отстранете зрънцата от кочана на царевицата. Гледайте да изберете най-хубавите и сочни жълтурковици. Ном-ном-ном :)

Загрейте малко зехтин в дълбок тиган на котлона, на умерена температура, и задушете царевичката вътре. Целта е да омекне перфектно. Разбира се, винаги бихте могли да я оставите и по-хрупкава, ако я обичате такава.

Малко преди да я свалите от котлона, добавете зелените подправки, предварително нарязани на ситно, заедно с 1-2 лъжици от чесновата паста. Разбъркайте до пълно комбиниране на продуктите. И готово!

Съветвам ви да консумирате специалитета "Да си оближеш пръстите" леко охладен :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май