Утешително бонфиле с плодове

Отпразнувайте новия сезон с една нетрадиционна комбинация
Утешително бонфиле с плодове

Астрономическата есен настъпи и аз нищо не мога да направя по въпроса. Всъщност, мога!Бих могъл да се тръшкам и да си скубя косите в оплакване, че сега трябва да чакаме 9 месеца до следващото лято. Мога и да си ударя два звучни шамара и после със същите тези ръце да взема да си сготвя нещо утешително.

Когато казвам "утешително", би ми се искало вие да чувате "свинско". Нито една друга храна на света не може се похвали с комфорта, с който е заредено това месо. Днес, в името на новия сезон, ще прибегна до един от сравнително по-рядко употребяваните от мен късове, а именно – бонфилето. И тъй като няма нищо по-самотно от самостоятелно приготвеното бонфиле, ще се погрижа компания да му направят едни растения, които стандартно не бихте се сетили да добавите. За да не ви скандализирам в прав текст, ще ви го съобщя в списъчен вид:

  • 1 бонфиле (около половин килограм)

  • 1/2 чаена лъжичка сух риган

  • 1/4 чаена лъжичка суха мащерка

  • черен пипер и сол на вкус

  • 2-3 супени лъжици студенопресован зехтин

  • 2-3 средноголеми разполовени смокини

  • 1 средноголяма узряла круша, изчистена и нарязана на дебели резени по дължина

  • 1 средноголяма зелена ябълка (Грени Смит), нарязана на дебели филии

Начин на приготвяне:

inm.comЩе ви се наложи да ми повярвате, че свинското се комбинира по изключително удачен начин с въпросните плодове. Ще ви се наложи и да си намерите един тиган с огнеупорна дръжка. Аз лично боравя с чугунен, но стоманен с дебело дъно също ще свърши хубава работа.

Принудете фурната да започне да се загрява на 220 градуса, а себе си накарайте да смесите подправките в малка купа. Отмерете около супена лъжица от зехтина и с него натъркайте хубаво месото. След това го поръсете с подправките и втрийте, докато получите равномерно покритие.

Останалата мазнина сложете да се загрява в тигана на среден, отиващ към силен огън и в нея запечете добре бонфилето, докато покафенее от всички страни. Това би трябвало да не ви отнеме повече от 10-тина минути.

Изключете котлона и наредете плодовете около центрираното месо, като по възможност гледайте да не ги скупчвате. Щом сте готови с аранжимента, трансферирайте тигана във фурната за максимум 15 минути.

Извадете тигана и преместете месото на дъска за рязане, като го оставите там да поскучае за 5 минути. Това време можете да използвате, за да разделите плодовете наполовина и да ги наредите в две чинии за сервиране. Нарежете бонфилето на дебели резени и окупирайте с тях останалото в чиниите място.

Ако сте били достатъчно далновидни, обектът на вашите сексуални намерения вече би трябвало да е разположен на масата и да е изпил поне 2 чаши шардоне. Сервирайте и оставете събитията на естествения им ход...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април