Следобеден шедьовър 2

Брускети с грах :)
Следобеден шедьовър 2

Хе-хе-хе, преди малко хапнахте, а вече сте гладни. Сладури!

Ей сега ще ви нахраним, не се тормозете. Ще ви приготвим нещо следобедно, засищащо и адски вкусно, нали ви обичаме.

За да ви зарадваме обаче, ще ни трябват:

  • около 400 грама грах на шушулки, замразен
  • 4 супени лъжици зехтин
  • шепа листенца от мента, нарязани на ситно
  • 120 грама настъргано жълто сирене, по избор
  • 1 багета или франзела
  • 1 круша
  • сол и пипер, на вкус

Значи, ето как ще процедираме.

Ще поварим грахчетата за около 10 минути в солена вода, на котлона. Тъй, тъй.

После ще ги извадим с решетъчна лъжица и ще ги потопим за малко в студена вода. Накрая ще ги изцедим, както си му е редът. И ще си отделим мъничко – около 40 грама, за после.

По-голямата част от граха ще изсипем в блендер и ще я обработим до финото ѝ раздробяване. Готовата зелена смес ще комбинираме в подходящ съд с целия грах (дето си го отделихме), заедно с ментата, сиренето, 3 супени лъжички зехтин. Накрая ще овкусим със сол и пипер.

Ще нарежем багетата/франзелата на малки кръгчета, ще ги наредим в тавичка, ще ги напръскаме обилно със зехтин и ще ги бутнем в предварително загрята на 200 градуса фурна. Ще ги позапечем за около 10 минути, докато се снабдят с неустоима хрупкавост.

Ще ги извадим и ще ги намажем с граховото изкушение. А отгоре ще ги декорираме с парченца круша.

Яжте – знаете как :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май