Различните препечени филийки в събота сутрин

С гъби и сирене рикота
Различните препечени филийки в събота сутрин

Добро утро, симпатяги =) Как сте днес? Не бързайте да ставате – поизлежавайте се още малко.

Ние пък ще запретнем ръкави, за да ви направим вкусна закуска. Специалитетът днес е съботен – тоест, сравнително лесен и бърз за приготвяне. Ще ви препечем филийки. Но вместо с масло, ще ги намажем с нещо друго... Аха! 

За да ви изненадаме кулинарно, ще ни трябват:

2-3 филии пълнозърнест хляб

5-8 печурки (гъби, да!), нарязани на парченца

1 малка глава лук

1 скилидка чесън, нарязана на ситно

70 грама сирене рикота

1 супена лъжица зехтин

кората на 1 лимон

1 супена лъжичка лимонов сок

сол и пипер

Започваме: Слагаме на котлона тигана и загряваме в него зехтина на умерена температура. Добавяме гъбките и лука. Оставяме ги да се задушат хубавичко, като от време на време ги разбъркваме, за да не загорят. Накрая слагаме и чесъна – готвим го последен, защото става бързо, нали разбирате. Овкусяваме с малко сол и пипер.

Междувременно, в подходящ съд разбъркваме сиренето с лимоновия сок и кората. Препичаме филийките в тостер или директно на котлона.

Накрая ги намазваме с рикота-лимоновата смес, а отгоре подреждаме гъбите. Воала!

Желаем ви прекрасна и вкусна събота :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април