Псевдопържени некартофи 2

По-вкусни от истинските
Псевдопържени некартофи 2

Ако огладнеете по това време на деня и сте си вкъщи, какво ще си сготвите, м? Чудите се, виждам. Затова директно ви отправям следното предложение: направете си псевдопържени некартофи. Ха! Бас хващам, че ви обърках съвсем.

Затова ще побързам да разкрия загадката и ще ви поканя да си запишете необходимите продукти:

  • 2 узрели плода авокадо, средно големи
  • 1 голямо яйце, разбито с вилица
  • около 120-130 грама едра галета (ако имате на разположение т. нар. панко японска галета, действайте с нея)
  • 60 грама брашно
  • 1 ½ супена лъжица масло, разтопено (бихте могли да го замените и с кокосово масло)
  • 1 чаена лъжичка едра сол
  • пипер

769423Notions & Notations of a Novice CookНай-напред, трябва да се справите с авокадото. Обелете плодовете, отстранете костилката им и ги нарежете на резенчета, с дебелина около 1-2 сантиметра.

Комбинирайте разтопеното масло с галетата и разбъркайте внимателно с вилица. Овкусете и брашното с малко сол и пипер.

Сега вземете резенчетата авокадо и ги потопете последователно в брашното, в яйцето и накрая – в галетата.

Наредете ги върху хартия за печене, в тавичка, и ги напръскайте с малко зехтин. Накрая ги отпратете директно към фурната. Печете некартофите до златисто, като ги обръщате от време на време. 

Е, дерзайте!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май