Препечената филийка плаче за ягодово масло

Вкусна и полезна рецепта за сутрешно събуждане
Препечената филийка плаче за ягодово масло

О, не! Точно когато изготвихме класацията с любимите си ястия за миналата седмица, се появи тази убийствено добра комбинация, на която просто не можахме да устоим. Ако вие имате силата: направете го.

Иначе това изкусително ягодово предложение спечели всичките ни гласове и адмирации най-вече поради две причини. Първата, разбира се, са ягодите (споменахме ли, че имаме и ягодова зависимост, освен ябълкова? Колко е сериозна втората може да прочетете тук!).

Този червен, сочен, ранно-пролетен плод съдържа дори повече от препоръчителната дневна доза витамин C. А, както знаете, въпросният антиоксидант ви предпазва от депресия, грижи се за доброто ви настроение и повишава съпротивителните сили на организма.

Другата причина, по стечение на обстоятелства, е маслото. Да, точно така. В него може да откриете важни нутриенти, между които манган, цинк, хром и йод. Богато е на селен, който има силно изразени противоокислителни свойства. Маслото съдържа и холестерол, който е важен за развитието и растежа.

От всичко казано дотук, става ясно, че ягодовото масло е безспорният ни фаворит в понеделник сутрин. Вижте как може да стане и ваш любимец с няколко прости действия.

Различното масло

Преди да го приготвите, уверете се, че разполагате с всички необходими продукти. В противен случай рискувате ягодовото ви масло да заприлича подозрително на рикота сирене. Последното по принцип никак не е лошо, но целта ви е мека, маслена консистенция.

Ето необходимите продукти: които ще ви гарантират по-добрия резултат

100 гр масло

100 гр меко крема сирене

30 гр пудра захар

60 гр предварително измити, изчистени и пасирани (на пюре) ягоди

Начин на приготвяне:

В цветна купа и с помощта на кухненски робот (миксер) разбийте маслото и крема сиренето до приятно пухкава и еднородна смес. Добавете пудрата захар и отново разбъркайте хубаво. Не изключвайте миксера – ще ви трябва още малко. Добавете към сместа и пасираните ягоди. Готово!

Препечената ви филийка има добър повод за празник днес. Ще бъде намазана с вкусно и полезно ягодово масло. Каква любов само, а?

Очаквайте съвсем скоро и рецепта за ягодови бисвитки.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май