Печени картофки с песто и яйца

Вкусно и лесно
Печени картофки с песто и яйца

Болна съм, но никак не съм загубила апетита си :)

Затова непрекъснато се оглеждам за някоя нова и хубава рецепта. Като тази, която ще споделя с вас само след ред разстояние.

Всичко, което ви е необходимо, за да я реализирате, е:


  • 4 големи картофа
  • 4 яйца
  • 4 супени лъжици сос песто (домашно приготвен или закупен от магазина)
  • 2 скилидки чесън, разполовени
  • сол и пипер, на вкус
  • зехтин
  • шепа листа от босилек, по желание

Ето как ще процедирате:

785479Notions & Notations of a Novice CookНай-напред, измийте картофките, обелете ги и ги нарежете на кръгчета. Сложете ги в тава, овкусете ги с малко зехтин, сол и пипер. Покрийте ги с алуминиево фолио и ги печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15-20 минути. Целта е да омекнат и да хванат лека коричка.

След това ги извадете и добавете скилидките чесън, както и песто соса, равномерно разпределен върху картофките. Цялата тази прелест върнете отново във фурната за още 10 минути.

Предстои ви да изкарате яденето още веднъж, за да сложите вътре и яйцата. Същите е добре да счупите предварително и просто да ги изсипете върху картофите. Овкусете с още малко пипер и сол и сложете листенца босилек, по желание. Печете, докато яйцата са готови, извадете и сервирайте специалитета топличък.

Ам-ам, че вкусотия! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април