Перфектни забулени яйца

Всеки път
Перфектни забулени яйца
inm

Най-много обичам забулени яйца. 

Стават някак сочни и засищащи и, в същото време, са наистина лека храна. Мммм!

Та, в случай, че и вие ги харесвате, нека ви покажа един супер лесен начин за приготвянето им.

Готови ли сте?

  • Най-напред, напълнете дълбок тиган или друг подходящ съд с вода и го сложете на котлона, на висока температура.
  • Трикът е да хванете момента, в който прозрачната течност е почти завряла, но не съвсем. Ще го усетите, когато започнат да се образуват малки балончета. Тогава намалете температурата на средна и добавете 1-2 супени лъжици бял винен оцет в тигана. Леко разбъркайте с дървена лъжица.
  • Добре е да сте счупили яйцата предварително и да сте ги сложили в малка чашка за измерване на продукти (или в друг мини съд, по възможност с дръжка), защото така ще ви е по-лесно да ги изсипете в леко бълбукащата вода. Целта е да ги сложите бавно и внимателно, за да не се разпръснат. Не тъпчете много от тях в един тиган, защото ще усложните термичната им обработка. 2 стигат :)
  • Когато ги разположите във водата, може да ги побутнете малко с лъжицата оттук-оттам, за да се комплектуват на мига. Би трябвало да са готови след няколко минути – 4, например.
  • Извадете ги с помощта на решетъчна лъжица и ги поставете върху кухненска хартия, за да се изцедят. И това е!

А сега вижте нагледно целия инструктаж за направата на перфектни забулени яйца:  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май