Паста с печени лешници

Вкусно и бързо за приготвяне хапване
Паста с печени лешници

Тази вечер ще готвя! Завърших изречението с удивителен знак, не защото ми се случва да кулинарствам рядко, а защото вече знам какъв ще бъде днешният специалитет.

А тъй като попаднах на наистина готина рецепта, мисля да я споделя набързо с вас. Малко я модифицирах, съобразявайки се с желанията на собствения си стомах. Но запазих основното :)

За да я реализирате, ви трябват:

сокът на 1 един лимон

1 чаена лъжичка лимонова кора

около 125 грама меко крем сирене 

сол и пипер

1/4 чаена лъжичка индийско орехче

300 гр спагети

120 грама печени лешници, нарязани наполовина

Начинът на приготвяне е следният: Най-напред, в малка купа комбинираме лимоновия сок и кората, сиренето, солта и пиперчето. Разбъркваме с усърдие, до получаването на еднородна смес.

Междувременно, сваряваме пастата, както си знаем :) Когато е готова, почти изцяло я изцеждаме от водата, като обаче оставяме малко количество от течността на дъното на тенджерата.

Връщаме отново спагетите в съда и, хоп!, пак ги слагаме на котлона – намаляваме температурата, както и градусите на емоцията от предстоящата вкусна вечеря.

Изсипваме вътре лимоновия микс, който спретнахме в началото. Добавяме лешниците и бъркаме хубавичко за няколко минутки. Сваляме от колона, настъргваме малко кашкавал отгоре, сервираме и готово! 

Значи, сега ще се изповядвам, няма как. От оригиналния кулинарен инструктаж махнах сиренето маскарпоне. Прецених, че същото е прекалено софистицирано за една толкова лесна и проста рецепта. Както и, че спокойно мога да му намеря подходящ, по-евтин, заместител. Отказах се да слагам и спанак... 

Но съм убедена, че италианският специалитет ще се получи и по моя начин :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 25.09.2012 | 14:05
    СЛЕД,КАТО СА СВАРЕНИ И ИЗЦЕДЕНИ,СПАГЕТИТЕ,ГИ ЗАЛЕЙТЕ С ЗАПЪЖЕНА ТЕЧНА СМЕТАНА,АКО ИМАТЕ СТРОШЕТЕ 1,2,ЯЙЦА .ДА ВИ Е СЛАДКО!!!!

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април