Паста с карфиол

Отлична комбинация, лесна вечеря ;)
Паста с карфиол

Гладни ли сте?

Ами, какво чакате! Запретнете ръкави и си сгответе, де. А в случай, че ви липсват кулинарни идеи, веднага ще ви дам една.

За да я реализирате обаче, първо трябва да си осигурите следните продукти:

  • 340 грама пенне или друг вид по-къса паста
  • 1 малка главичка карфиол, разчленена на розички
  • 3 супени лъжички зехтин
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • около 600-700 грама консервирани белени домати
  • 60-80 грама черни маслини, без костилката, разполовени
  • 2 супени лъжици каперси, изцедени
  • ¼ чаена лъжичка червен пипер
  • 2 супени лъжици свеж магданоз, нарязан на ситно (за декорация)
  • 2 супени лъжици сирене пармезан (за декорация)
  • сол и черен пипер, на вкус

И така. Пригответе пастата, както си знаете или както е описано на опаковката.

Междувременно, загрейте зехтина в подходящ тиган на котлона, при умерена температура. Изсипете вътре карфиола и го овкусете с малко сол и черен пипер. Задушете го за около 4-6 минути, до златисто, като бъркате енергично.

Добавете скилидките чесън и гответе отново за около минута. Накрая изсипете доматите (със соса им), маслините, каперсите и червения пипер. Гответе още 10 минути, докато карфиолът омекне съвсем. Натискайте доматките с лъжица, за да ги раздробите.

Така приготвения сос комбинирайте с пастата и разбъркайте внимателно. Сервирайте ястието, декорирано отгоре с магданоз и сирене.

Ми, да ви е вкусно!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април