Неусетният пица сос

Няма да усетите кога сте го приготвили
Неусетният пица сос

Най-важното

За да не ви оставям само по сос, така да се каже, бързам да ви обърна внимание на тази рецепта за пица от кокосово брашно.

Едно от любимите ми занимания, докато си чакам реда на касите в супермаркета, е да оглеждам покупките на добрите граждани около мен. Може и да е подло от моя страна, но това е отличен начин да разбера как се хранят голяма част от хората. А това е много важно за деформирана личност като мен, която се интересува и пише за тия работи.

Та, вися си аз онзи ден на една опашка и си запълвам времето и мислите с помощта на въпросното занимание. В един момент пред блуждаещия ми поглед попада кошница, чието съдържание недвусмислено говори за намерението на нейния приносител да си приготви пица. Защото съдържа не друго, ами готови блатове, кренвирши, кашкавал и... сос за пица от "марковите". Не бих искал да коментирам приготвянето на пица с готови блатове, кренвирши и кашкавал, защото разбирам, че за много хора то е продиктувано по-скоро от финансови съображения.

Това, което бих искал да коментирам, е сосчето. Сосчето, което струва около два пъти повече от всички останали продукти, взети заедно, и е пълно с неща, които не можете и не искате да си представите. Защо, бе, джанъм, толкова ли е трудно, скъпо и времеемко да се приготви един сос, пък бил той и за софистициран-гурме-изтънчен продукт, какъвто е пицата?

Ами не е, и бих искал да го докажа в рамките на следващите няколко реда. Ще ми е нужна точно една минута и следните продукти, които са напълно достатъчни за приготвянето на минимум 2 доволно големи пици:

  • 1 чаша доматено пюре

  • 2 супени лъжици студенопресован зехтин

  • 1 чаена лъжица сух босилек

  • 1 чаена лъжица сух риган

  • 1/2 чаена лъжица суха мащерка

  • 1 голяма скилидка чесън, счукана

  • 1/2 малка глава лук, настъргана

  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

Смесете всички продукти в купа. Скандално е, знам...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май