Необикновена яйчена салата

Хайде на бас, че не си я опитвал!
Необикновена яйчена салата

Какво пък чак толкова необикновено може да има в една яйчена салата? Вариш яйца, белиш яйца, режеш или стържеш яйца и комбинираш яйца с някакви си други продукти, нали така? Стига тези някакви си други продукти да не са чорапи или, недай си Боже, цвички, нищо не може да учуди обръгнал кулинар като теб. Е, хайде на бас, че не си опитвал салата от бъркани яйца.

Тя не само ще изненада свикналото ти на яйчени салати небце, но и ще ти спести ценни минути, които в противен случай ще инвестираш във варене, белене, рязане и нали... За нея ще ти бъдат нужни:

  • 6-7 големи яйца

  • 4-5 супени лъжици студенопресован зехтин

  • 3 супени лъжица майонеза (ако не е домашна, спокойно можеш да я замениш със заквасена сметана в името на здравословността)

  • 1 супена лъжица дижонска горчица

  • 1 супена лъжица лимонов сок

  • 1/2 малка глава червен лук, накълцана на ситно

  • 1 супена лъжица каперси

  • 2 стръка целина, накълцани на ситно

  • 2-3 стръка копър, накълцани на ситно

  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

inm.comС възможно най-ефирни движения разбий яйцата заедно със солта и черния пипер. Междувременно, големият тиган, който си оставил да се загрява на средна до висока температура, трябва да се е приготвил да приюти така разбитата смес. На теб не ти остава нищо друго, освен да го намазниш с 2 супени лъжици зехтин и да му я връчиш.

Оттам нататък следват около 5 минути температурна обработка, през които твоята единствена работа е да разбъркваш често и да раздробяваш всякакви нерегламентирано формирали се слепвания.

Готовият продукт заминава в голяма купа и остава настрани в очакване на следващите ти действия, които се състоят в смесването на останалия зехтин, майонезата (сметаната), горчицата и лимоновия сок. Този дресинг следва да направи незабавна компания на изстиващите яйца и да бъде внимателно разбъркан с тях.

После към веселбата се присъединяват лукът, каперсите, целината и копърът. Последен идваш ти в качеството си на връх в хранителната верига. Изделието може да бъде унищожавано непосредствено след приготвянето си или пък след подобаващо охлаждане. Аз лично бих го ял на вечеря, но нищо не ти пречи да закусваш с него, стига да имаш толерантни колеги или пък да си готов да пропуснеш лука. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 20.09.2012 | 13:46
    това са най-забавните рецепти! чета ги винаги, дори да нямам намерение да осъществя написаното, но пък си представям всички ефирни подробности, описани така цветущо и свежо :)

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април