Класическо Негърче

Любимият сладкиш от тетрадката на мама :)
Класическо Негърче

Има някои специални неща, без които животът не би бил същият: самолетите, които ни позволяват да крадем дребни парчета впечатления от различни точки на света; фитнесът, който не допуска да сме абсолютно заседнали; "Негърчето", което придава на неделята онзи невероятен аромат...

И преди някой да ни обвини в некоректно изказване, поясняваме, че последното е името на един от най-любимите сладкиши от тетрадката на мама :) Без да увъртаме повече, ето и рецептата в най-класически вид, за която се нуждаете от:

по чаша и половина захар и брашно (използвайте класическа чаена чаша за измерването; приблизителното количество е 200 гр)

3 яйца

125 гр масло (ако си падате по експерименти, опитайте да замените с кокосово масло, ще се изненадате от резултата :) )

4 супени лъжици какао

1 бакпулвер

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото в подходящ съд.

През това време смесете захарта и какаото и им добавете 8 супени лъжици вода. Разбъркайте добре и изсипете в разтопеното масло. Оставете да ври до пълното смесване на съставките и разтопяването на захарта. Не пропускайте да разбърквате често.

Когато е готово, отделете 150 милилитра от сместа и оставете настрани за глазура.

Счупете яйцата и отделете жълтъците от белтъците. Последните разбийте на сняг.

Към останалата маслено-какаова смес добавете един по един жълтъците и брашното, в което предварително сте разбъркали бакпулвера. Накрая постепенно изсипете и разбитите белтъци и разбъркайте всичко добре.

Петя Дикова/FitWell.bgИзсипете в подходяща тава (кръгла или квадратна, но не много голяма) и печете на температура от 200 градуса за около 40 минути или докато сладкишът е готов. Извадете и веднага залейте с глазурата.

Оттук насетне всичко зависи от вкусовите ви предпочитания: можете да поръсите сладкиша с ядки, кокосови стърготини, шоколадови пръчици. Освен това понася сухи плодове като фурми без костилки и стафиди, както и плодово сладко (от портокали, боровинки, тиква и т.н.). 

Крайният резултат се връзва идеално с кафе, чай или чаша мляко, но консумирайте умерено, тъй като е прилично калоричен ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април