Бананов сладолед

Една уникално проста рецепта за ледено изкушение от банани и... банани
Бананов сладолед

Еми, колкото и да не ви се вярва, както и на мен не ми се вярваше, този сладолед се прави само от банани. Трябва ви и един блендер. Всичко останало може да бъде само прекрасна декорация на вашето творение.

Както разбрахте, с Краси се опитваме да намерим разнообразни приложения на банана :) Наскоро тя ви предложи рецепта за освежаващо-нежен шейк-от-банан, който вече има своите фенове.

Сега с вас ни предстои да разберем какъв е вкусът на домашния бананов сладолед. За целта ви трябват няколко банана, по възможност - добре узрели. Обелете ги, нарежете ги на кръгчета и ги поставете да престоят във фризера или камерата минимум един час. Целта е плодовете да се сдобият с онази заскреженост, която толкова допада на деца и възрастни.

Щом извадите замразените парченца от фризера, ги поставете в блендера и започнете да мелите. Имайте предвид, че втвърдените късчета леко ще разтърсват уреда в ръцете ви, но това е част от играта, така да се каже :)

След известно мелене, бананът ще придобие по-скоро гранулиран вид, затова не спирайте да работите с блендера, докато не получите кремообразна смес. Тя трябва да е мека и фина, както е показано на снимката по-долу.

www.thekitchn.com

Ето, сега вашият домашен сладолед е готов. Можете да го допълните и украсите с други плодове, сметана, ядки, канела или каквото ви се струва подходящо за целта.

На добър вкус!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май