Ароматен чай +

Плодове, мляко и джинджифил
Ароматен чай +

Най-важното

Вместо със захар, подслаждайте чая си само с мед :) Мммм, вкусно!

Признаваме си, че преди време чаят изобщо не беше сред любимите ни напитки. Даже обратното. Трудно някой можеше да ни накара да изпием дори една чаша.

Впоследствие обаче, разбрахме, че, той наистина е доста полезен. Е, дълбоко се съмняваме, че лекува рак, но вярваме, че редовната му консумация наистина има потенциал да подобри здравословното ни състояние. Освен това, може да се похвали с бързо събуждащо действие и, честно казано, е една от най-вкусните алтернативи на кафето.

С времето започнахме да го ценим повече и заради още една, доста съществена, причина. Научихме се да го приготвяме така, че винаги да се превръща в уникална течност, която ще е истинско престъпление, ако не изпием на един дъх. А ако искате и вашата напитка всеки път да става такава, вижте как и с какво може да я комбинирате:

Чай + цитрус 

Ето на това му викаме очаквано добра комбинация! Резен лимон е първото нещо, което задължително трябва да сложите в чашата си чай, за да стане той привлекателен и достоен за пиене. Но не се ограничавайте само с тази позната представа. Защо не размените последната, например, с резен грейпфрут или с парченце мандарина? Разбъркайте добре и се пригответе да се потопите в една истинска наслада за сетивата.

В напитката си обаче може да добавите и други плодове, не само цитрусови. Горските, например, вършат страхотна работа за тази цел. Проблемът е, че в момента трудно може да ги намерите на пазара. Но изчакайте да им дойде сезонът и действайте :) Няма за съжалявате.

Чай + мляко

inm.comОк. Съгласяваме се, че въпросното съчетание звучи странно, но, молим ви, пробвайте го! Ще се учудите, че то, всъщност, никак не е толкова лошо и даже ще ви изненада изключително приятно, няма майтап.

Имайте предвид все пак, че не всички видове чай се вързват добре с мляко. Черният сякаш е най-добрият вариант, за да експериментирате в тази насока.

Чай + джинджифил

Едва ли има нещо по-събуждащо от това доказано успешно партньорство. Освен всичко друго, джинджифилът е познат със своите силни антиоксидантни свойства и е добър приятел на имунната система. А понеже ви харесваме, веднага ще ви подарим една рецепта. Тази :)

Е, наздраве! Не обръщайте гръб на чая. Вместо това, опитайте да го направите по-вкусен. Вие знаете как.

Междувременно, тук открийте няколко добри приятели и на чашата си горещ шоколад :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май