Подмладяване: 3 домашни маски за лице с аспирин

Подмладяване: 3 домашни маски за лице с аспирин

Аспиринът е едно от най-популярните лекарства. Всеки път, когато почувствате, че сте настинали или имате ужасно главоболие, протягате ръка, за да вземете едно хапче. Той обаче има и тайна способност. Днес ще говорим за това как да го използвате в полза на кожата си, така че тя да остане завинаги млада.
Защо аспиринът е толкова ефективно разкрасително средство?

Аспиринът е толкова ефективен заради една от съставките му - салициловата киселина. Ето защо е много полезно да го добавите към някои маски за лице. Сега ще разгледаме по-отблизо три супер ефективни домашни рецепти за подобряване на състоянието на кожата. Уверяваме ви, че не са необходими толкова време и усилия за приготвянето на тези маски, освен това ефектът ще бъде невероятен!

Маска с аспирин и лимон

Тази маска за лице не е трудна за приготвяне – само 3 таблетки аспирин и 3 с.л. л. лимонов сок. Направете паста от тези съставки и нанесете върху лицето си. Маската не трябва да се държи повече от десет минути. След това просто се отмива с хладка вода.  

Маска с аспирин, мед и кефир

Тази рецепта изисква малко подготовка, ключът е да помогнете на порите ви да се отворят, за да могат да абсорбират всички хранителни вещества от маската. За да стане това, трябва да измиете лицето си със студена вода, след това да поставите топла кърпа върху лицето си за 10 минути и чак след това да нанесете маска.

За тази чудесна маска трябва да смесите пет таблетки аспирин, 2 супени лъжици. мед и 1 с.л. кефир. Нанесете за 30 минути и след това отмийте.

Маска с аспирин и вода

Тя е най-лесната. Просто разтворете три таблетки аспирин във вода и нанесете върху лицето си. Само десет минути и вече можете да се насладите на резултата! Наистина е невероятен!

Източник: happy-woman.bg

ключови думи:
аспирин маски за лице

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май