Кола маска в домашни условия

Пригответе си я сами с тези лесни стъпки
Кола маска в домашни условия

Лято е и космите по тялото са неприятна гледка. И понеже всички дами са се юрнали към козметичните салони, а часовете са ограничени, ние ви предлагаме лесен вариант за трайно обезкосмяване. Необходимо е само да си набавите нужните продукти за тази домашна кола маска и тялото ви ще се отърве от нежеланите косми.

Какво ни е необходимо:

1 чаена чаша бяла захар
1 чаена чаша мед
½ чаена чаша лимонов сок

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган сипете захарта и изчакайте докато се разтопи и започне да се карамелизира. Когато закипи (започнат да се появявам мехурчета на повърхността), прибавете към нея меда и лимоновия сок. Бъркайте непрекъснато с дървена лъжица докато се получи консистенция, наподобяваща тесто за палачинки. Ако е много гъсто, можете да добавяте постепенно по 1 супена лъжичка вода до получаване на желаната гъстота. Цветът на домашната кола маска е тъмно кафяв и докато не получите този цвят, не сваляйте от котлона. Щом постигнете цвета и нужната текстура, свалете от котлона и оставете да се охлади.

1532610Thinkstock/Guliver

Подгответе кожата си за процедурата като поръсите участъците, от които ще отстранявате космите, с бебешка пудра. Тя ще абсорбира телесните мазнини, което ще улесни слепването на колата за кожата.

Нанесете с помощта на дървена шпатула (може и дървена лъжица) тънък слой от домашната кола маска върху част от космите, които желаете да премахнете. Използвайте ленти за кола маска – те са евтини и се продават в магазините за козметика. Ако нямате, тънко, памучно парче плат, ще ви свърши работа. Поставете лентата/плата върху нанесения слой кола маска, като слоят трябва да е по-малък от парчето, за да има къде да се захване. Изчакайте да се охлади напълно, можете да проверите дали е готова като подръпнете от едната страна лентата. Ако се отделя лесно, изчакайте още малко. Издърпайте рязко лентата по посока, обратна на растежа на косъма.

След като всички косми са отстранени, намажете се с бебешко олио – то ще отстрани останалата кола маска и ще успокои кожата. Избягвайте да се къпете поне 2 часа след процедурата, защото това може да доведе до раздразнение и възпаление. След процедурата е добре да вземете студен душ, за да подобрите кръвообращението си, нарушено от топлата кола маска. Тя е противопоказна за дамите, които страдат от разширени вени.

1532616Thinkstock/Guliver

Забележка:
Необходимо е да съобразите процедурата с дължината на космите. Те трябва да около 0,5-0,7 сантиметра, за да е успешно обезкосмяването. Ако са по-къси, няма да бъдат изтръгнати с корена, а ако са по-дълги, процедурата ще бъде малко по-болезнена от обичайното. Неотстранените косъмчета можете да махнете с пинсета.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април