Домашни процедури с козе мляко

Натурални съставки за естествено красива кожа
Домашни процедури с козе мляко

Козето мляко има някои значителни предимства пред кравето. То много по-лесно се усвоява от организма, притежава бактерицидни свойства и е богато на провитамин А. Намира голямо приложение на само в хранително-вкусовата индустрия, а и в производството на козметични продукти. Ако си нямате козметична фабрика, но за сметка на това пък имате проблемна кожа, ние ви предлагаме няколко лесни рецепти, които да си приготвите сами вкъщи.

Тонизираща сутрешна маска за свежа и чиста кожа през целия ден

Необходими са ви само едно пакетче чай от лайка и ½ чаена чаша мътеница от козе мляко. Слагате в неметален съд мътеницата и пакетчето чай и оставяте в микровълновата за 1 минута. Важно е получената смес да е топла, но не да ври. Можете и да я загреете на водна баня, ако нямате микровълнова. В дълбок съд сипвате вода и я оставяте на котлона. В огнеупорен, неметален съд сипвате мътеницата и пакетчето чай и оставяте да се нагорещи, но не трябва да ври. Маската се приготвя вечер и се оставя в хладилника да пренощува. На сутринта намажете лицето си с нея, оставете така за около 5 минути и отмийте със студена вода. Кожата остава чиста, но не суха. Тази маска е чудесна, ако искате да започнете деня си със сияйна кожа и да се задържи така през целия ден.

1535630Thinkstock/Guliver

Антибактериална маска за проблемна кожа


Необходими продукти:
2 супени лъжици овесени ядки
1 ½ супени лъжици кисело козе мляко
1 супена лъжица мед

Залейте овесените ядки с гореща вода и оставете да поомекнат. Прецедете ги от водата и смелете в блендер. Към смлените ядки добавите козето мляко и медът и разбъркайте с блендера на бавни обороти. Бактерицидните свойства на компонентите ще ви помогнат в борбата с акнето, без да изсушат кожата. Маската може да се ползва всеки ден до пълното изчезване на кожните проблеми, след това я прилагайте профилактично.

Разкрасяваща вана в стил "Клеопатра"

Египетската владетелка е била известна с неземната си красота. Всъщност, тайната й рецепта е била вана с козе мляко. Ваната на Клеопатра можете да си приготвите като към обикновената си вана добавите 2 чаени чаши прясно козе мляко.

1535627Thinkstock/Guliver

Ако искате иначе приятното киснене да има детоксикиращ ефект, добавете: козе прясно мляко (може и на прах), морска сол, Епсом соли и сода за хляб в равни количества.

За спокойна нощ, вземете вана преди лягане, към която сте добавили: 3 супени лъжици какао на прах (или какаово масло), 1 чаша прясно козе мляко и 3 супени лъжици кафява захар. Тази рецепта действа успокояващо и подхранващо.

Повече за ползите от козето мляко, четете тук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април