Планината и хората

За вечната хармония между тях!
Планината и хората

Ако някой ви помоли да дадете определение за планина, как бихте го формулирали? Земна форма с голяма надморска височина? Зелен хълм? Онова нещо, от което кара краката ви да омекват още, щом зърнете върховете му отдалеч? Или... просто не можете да намерите думи, също като мен? Това, което ви се случва горе, е личен опит, нелесен за описание. Понякога пък, дори да знаем как да разкажем приключенията си, не ни се иска, защото преживяванията, с които ни свързва с планината, са твърде интимни...

Тя ни учи на много. Това е само една от причините, поради които трябва да я виждаме често и да я пазим. Куражът, самоконтролът, чувството за ориентация, взаимопомощта, физическата и духовна сила, са само част от качествата, които придобиваме, докато се скитаме нависоко.

Здравето, свежестта, тонусът и свободата пък са друга малка част от подаръците, които ни поднася планината. Срещата с живата и нежива природа по начина, по който се случва там, е несравним с нещо друго.

Възможностите за спорт, с които разполагаме през всички сезони, прави нашата героиня топ дестинация за всеки любител и професионален атлет. Удовлетворението, което носи броденето из планината също е голямо заради по-големите усилия, които полагаме, докато я изследваме.

В крайна сметка, посланието ми към нас е да дадем каквото можем от себе си, за да съхраним планината. Тя е чиста – нека не я замърсяваме с нехайството си. Нека не накърняваме гордостта й с високомерието си. Защото, каквото и да става, природата надделява. И ако човек се опита да скъса връзките си с нея, ще се превърне в жертвата.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април