Чуден скраб за устните

Може би ще ви осигури куп вълшебни целувки
Чуден скраб за устните

Не мисля, че има по-подходящ сезон за любов от... зимата :) Когато времето навън е хладно и неприветливо, достатъчно е някой да те гушне в прегръдката си и да те стопли с дъха и близостта си. Иначе казано, обичайте се! Нещо повече, наблегнете по-усърдно на целувките, които също могат да се похвалят с мигновен сгряващ ефект.

Горният апел обаче върви с бонус, а именно - с рецепта за скраб, който ще поддържа устните ви в тип-топ форма, винаги готови за мляскане.

За приготвянето на въпросния ексфолиант ще са ви нужни:

  • 3 супени лъжици захар (може и кафява)
  • 1 1/2 супена лъжица бадемово масло
  • 3 капки екстракт от бадеми, за аромат
  • червена (или друг цвят) сладкарска боя, по желание    

Начинът на приготвяне е следният: захарта и бадемовото масло се комбинират в малка купичка. Разбъркват се до получаване на пясъчнообразна консистенция. В случай, че текстурата се получи леко водниста, към нея може да се добави още малко захар за сгъстяване. После се слага и екстрактът от бадеми, а сместа се разбърква отново. Накрая миксът може да се оцвети с боя или да се остави в натуралния си вид, по желание на "клиента". Премества се в малко контейнерче и се съхранява на хладно.

Скрабът се нанася с пръст върху устните с нежни масажни движения. Изплаква се с хладка вода. Нуждата от балсам след това е задължителна - той ще хидратира кожата и ще подсили резултата от процедурата.

Внимавайте! Не прекалявайте с ексфолирането обаче, използвайте скраба максимум веднъж в седмицата.

Е, пробвайте го и после елате да ни споделите впечатленията си :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май