Храни за млада и сияйна кожа

Храни за млада и сияйна кожа

Диетологът Елена Зинченко дава съвет какво да направите, за да запазите кожата си млада, красива и блестяща за дълго време. Особено много трябва да се грижите за себе си по време на горещо или хладно време, като ядете подходящи храни. Експертът обяснява защо трябва да обърнете внимание на някои храни, които съдържат много полезни витамини, като витамин А и Е.

Според диетолога, цитрусовите и горските плодове, зелето и тиквичките съдържат тези витамини, които предпазват кожата от пигментация и преждевременно стареене.

Ядките и авокадото съдържат естествени овлажнители, от които кожата ни се нуждае. Борят се със зачервяванията, обновяват клетките и предотвратяват образуването на бръчки. Това се случва чрез мастноразтворимите витамини, открити в ядките и авокадото. Благодарение на това, кожата става по-еластична.

Яйчните жълтъци, черният дроб на треска и мазната риба са богати на витамини, които предпазват кожата ни от бактерии. Те са силни антиоксиданти, които възстановяват кожата, защитават я от ултравиолетовите лъчи и стимулират производството на колаген. Можете да ги получите от ярко оцветените плодове, горски плодове и зеленчуци. Не само от моркови, а от всичко оранжево на цвят.

Дори кайсията, тиквичките и тиквите съдържат бета-каротин, който има положителен ефект и противодейства на стареенето на кожата, а също така успокоява нервната система.Освен това, мастните киселини имат положителен ефект върху състоянието на кожата. Те я предпазват от агресивната среда, подпомагат метаболитните процеси и подобряват състоянието на капилярите и съдовете. Затова трябва да включите в диетата си повече мазни риби, като херинга и скумрия, пише zdrave.toл

ключови думи:
стареене

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май